У Львові пропонують перейменувати площу Івана Франка на честь Любомира Гузара

4823 0
У такий спосіб автор пропонує відзначити громадського та релігічного діяча.

У Львові пропонують перейменувати площу Івана Франка на честь кардинала Любомира Гузара. Відповідну петицію опублікував сьогодні, 30 серпня, на сайті електронних петицій автор Олександр Довбак.

«Для відзначення пам'яті та збереження імені видатного громадського діяча, мешканця та почесного громадянина Львова, який зробив вагомий внесок в розбудову країни, церкви», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: На площу Франка чекає масштабна реконструкція. Що зміниться

Водночас, за словами автора, він обрав саме цю площу на перетині вулиць Франка та Вітовського, оскільки на честь Івана Яковича названі вже вулиця, парк та університет.

«Як це не прикро, досі Львів ніяк не відзначив ім'я цієї Людини на власній мапі», – додав він.

Читайте також: Чого нас вчив Любомир Гузар? Важливі тези Блаженнішого. Відео

Додамо, що для того, аби петицію розглянули депутати ЛМР на пленарному засіданні, потрібно набрати 500 підписів. До кінця збору голосів мешканців залишилося 60 днів.

Нагадаємо, блаженніший Любомир Гузар був моральним авторитетом для українців. Хоча він відійшов від нас у 2017 році, його вислови залишаються актуальними як ніколи. Tvoemisto.tv публікувало цитати кардинала у день його народження цьогоріч. Детальніше про те, чого він нас навчав, читайте в матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!