У Львові пропонують перейменувати вулицю Садову

4892 0
У 2021 році відзначатимуть 100-річчя від дня народження Станіслава Лема, тож пропонують перейменувати вулицю у його честь.
Фото: Google Maps

Фото: Google Maps

Народний депутат від «Європейської солідарності» Микола Княжицький звернувся до міського голови Львова Андрія Садового з пропозицією перейменувати вулицю Садову на вулицю Станіслава Лема. Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте також: У Львові розпочали облаштовувати простір Станіслава Лема. Як зміниться площа

«Лем народився на вулиці Браєровській. У радянські часи це була вулиця Галана, зараз вулиця Лепкого біля Університету. Так хочеться, щоб українські назви більше ніколи не змінювалися. Назви на честь і українських героїв, і великих представників інших народів, які були нашими добрими сусідами. Один з них – Станіслав Лем», – написав на своїй сторінці Микола Княжицький.

Нардеп вважає, що для перейменування підходить вулиця Садова, назва якої не несе в собі сенсу і на цій вулиці немає садів тощо, тож він пропонує фракції ЄС у міськраді ініціювати перейменування саме вулиці Садової на вулицю Станіслава Лема.

Довідка

Письменник-фантаст Станіслав Лем народився і виріс у Львові. Згодом він розповів про цей період свого життя у книзі «Високий замок». Коли йому виповнилося 24 роки, родина Лемів назавжди виїхала до Кракова. На сьогодні він є найпопулярнішим польським письменником за кількістю мов, на які перекладено його твори, та одним із найвідоміших  фантастів у світі. У Львові, до речі, незабаром з'явиться площа Станіслава Лема.

 

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!