У Львові пропонують провести експеримент із пресування сміття в Рясному

4252 1
Пресувати і складувати сміття під Тернополем вважає оптимальним виходом для Львова депутат ЛМР від «Громадянської позиції», член комісії з питань інженерного господарства, транспорту та житлового господарства Роман Іванців.
Фото: volynnews.com

Фото: volynnews.com

Він повідомив, що послуги із прийму пресованого сміття пропонує ТзОВ «Європейський екологічний альянс». Йдеться про ділянку у Малашівцях, що під Тернополем загальною площею 6 га. За попередніми оцінками там можна складувати приблизно 360-370 тонн спресованого сміття. Згідно з проектом угоди, 90% витрати візьме на себе КП «Львівспецкомунтранс», а решту — компанія. Загальна сума угоди — 12,7 млн грн. Але на першому етапі йдеться тільки про 5 млн грн. 
 
«Договір ще не підписаний. Пропозиція актуальна, але немає резону використовувати цей полігон, якщо не працює пресувальна лінія», — сказав Роман Іванців. 
 
Аби знайти порозуміння з мешканцями Рясного, які блокують ангар з пресом, він пропонує запросити їх на роботу в департамент поводження з ТПВ Львівської міськради, створювати дружини або систему відеоконтролю за роботою пресу. А також пропонує подивитися на результати роботи пресу шляхом експерименту.
 
«Там будуть пресуватися побутові відходи, а не промислові. Ми кожен день частинку таких відходів зливаємо в каналізаційну мережу. Відповідно, мова йде про те, що фільтрат має зливатися в каналізаційну мережу і при цьому необхідно слідкувати за станом очисних споруд.  Ми можемо зробити експериментальним шляхом: наприклад завезти умовно 20 машин сміття, подивитися як спрацює прес, як викидується фільтрат і провести аналіз інфільтрату. Скепсис присутній, я чую різні позиції, але тільки методом експерименту ми можемо це перевірити», — сказав Роман Іванців.
 
Нагадаємо, про переговори щодо вивезення спресованого сміття до Тернополя також повідомив у інтерв’ю Tvoemisto.tv начальник управління поводження з ТПВ Іван Рудницький.
 
У січні ЛМР визначила п'ять точок для пресування сміття. На одній із них на території «Сільмашу», що на вул. Шевченка, 327-г, мешканці Рясного із січня блокують ангар із пресувальним обладнанням
 
Зоя Красовська
 

Читайте також:
20 Червня, 2017 15:47
Гість Чому не пресувати сміття на сірці ? нехай не можна там полігон, але ж пресувати сміття там нікому нічого не зашкодить ? там кілометрами зіпсована вода і земля. Давно б це питання вирішили вже
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!