У Львові пропонують притягувати до відповідальності за блокування міськради

3790 0
Блокування міської ради і перешкоджання роботі депутатського корпусу під час сесій є не акціями прямої дії зі сторони громадських організацій, а правопорушеннями.
фото: Zaxid.net

фото: Zaxid.net

У Львові 31 січня під час дискусійної зустрічі «Відповідальність і пошук консенсусу між владою і громадою в місті. Приклад сесійної зали ЛМР» обговорили, що допоможе уникати блокувань засідань сесій міської ради і бійок.

Голова громадської ради при управлінні «Секретаріат ради» Фединчук Іванна звернулася до представників громадських організацій, які застосовують силові методи, із пропозицією у своїх зверненнях і діях не прикриватися поняттям «громадськість», а чітко називатися. Адже не уся громада Львова підтримує такі методи.

«Найчастіше те, що відбувається під час зриву роботи засідань міської ради, не є акціями прямої дії. Це є правопорушення. Тому потрібно звертатися у правоохоронні органи із прямими заявами про притягнення до відповідальності конкретних осіб, – каже Фединчук Іванна. – У Харкові за спробу завадити роботі міської ради конкретних осіб одразу вивели із залу і застосували обмеження волі на три дні».

Також громадська активістка зазначила, що такі акції значно псують імідж Львова. Як додав начальник управління «Секретаріат ради»  Юрій Лукашевський, прецедент блокування приміщення ЛМР є різко негативним явищем, адже у перспективі він може поширитися і на інші органи, у тому числі і силові структури.

Оксана Дащаківська, керівник Західноукраїнського представництва міжнародного фонду «Відродження», у свою чергу наголосила на необхідності напрацювання ектики громадських організацій, про яку почали говорити ще під час Революції Гідності.

Додамо, зустріч була організована дискусійною платформою Tvoemisto.tv «Твоє місто Львів».

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!