У Львові пропонують тестувати школярів та вчителів на Covid-19

2880 0
Такі заходи можуть стати дуже ефективними та не допустити хворих в організовані колективи.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

Щоб зменшити кількість заражень коронавірусом та швидше і ефективніше реагувати на нові випадки Covid-19, у школах та садках Львова пропонують проводити експрес-тестування на антиген Covid-19. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомила докторка медичних наук, професорка, головна спеціалістка МОЗ Наталія Виноград.

Читайте також: Епідеміологиня розповіла, чому відбулося різке зниження захворюваності на Сovid-19

За її словами, такі заходи можуть стати дуже ефективними та не допустити хворих в організовані колективи.

«Треба негайно запровадити заходи на виявлення нових випадків коронавірусу. Проти нас збудник, але нам потрібно виграти війну. На жаль, у державі знищена система реагування загроз – у нас немає ні санстанцій, ні держслужб, які б могли зайти у школи та провести протиепідемічні заходи.

Тому, якщо ми не запровадимо адекватні протиепідемічні заходи, буде пожежа, яка нас всіх охопить. Швидкі тести мають стати першими, де є організовані колективи. Оскільки діти мають вчитися, періодично швидкі тести на антиген мають робити і вчителям, і школярам. Так вже роблять у кількох країнах світу і це показало свою ефективність. Якщо цього не робити, хворітимуть самі і заражатимуть інших», – каже Наталя Виноград.

За словами епідеміологині, експрес-тестування має відбуватись за державний кошт, гроші громадських організацій чи грантові кошти. Додамо, що експрес-тестування на антиген коронавірусу коштує у межах 400 грн.

Наразі це лише озвучена пропозиція.

Читайте також: Вони теж хворіють. Яким є портрет дитини з Covid-19 на Львівщині

Нагадаємо, про те, як працюють львівські школи, де немає 80% вакцинованих педагогічних працівників, що на це кажуть директори, вчителі та батьки, а також, за яким форматом та як вчаться в інших областях України, читайте у матеріалі

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!