У Львові пропонують замінити пільги на проїзд адресною допомогою

3574 0
Для врегулювання ситуації з перевезенням пасажирів-пільговиків перевізники Львова пропонують обмежити перевезення пільгових категорій пасажирів у громадському транспорті. Таку пропозицію вони висловили під час проведення круглого столу на тему «Пільги в громадському транспорті: гарантії влади і реалії сьогодення».
Фото: skyscrapercity.com

Фото: skyscrapercity.com

Зокрема, перевізники пропонують чотири варіанти врегулювання перевезень пільговиків: обмеження часу дії пільгових посвідчень у робочі дні; обмеження категорій пільговиків, які мають право на пільгові перевезення; обмеження кількості пільговиків, які можуть одночасно перебувати в одному автобусі або ж ввести на кожному маршруті по одному автобусу, який перевозитиме пільговиків, пише ZAXID.NET.

Натомість прокурор Львова Олег Соболь зазначив, що будь-який із цих варіантів не є до кінця законним. «Особа має право на пільгове користування громадським транспортом згідно з посвідченням, і обмеження цього права може розглядатись як порушення соціальних гарантій», – зазначив він.

Водночас перевізники зауважили, що саме питання про пільгові перевезення не врегульовано на законодавчому рівні. Зокрема директор ТзОВ «Міра і К», яке займається пасажирськими перевезеннями у місті Львові, Микола Шкурган зазначив, що у державному бюджеті закладено лише 50% від затребуваної суми на відшкодування пільгових перевезень, але реально відшкодовується лише майже 10%. «За рік автобуси міста перевозять приблизно 110 млн пасажирів, 22 млн з них, а це майже 20%, пільговики», – уточнив Микола Шкурган. Також він додав, що повністю порахувати скільки пільговиків у день перевозить той чи інший автобус неможливо, адже законодавство не передбачає можливості контролю та облікування пасажирів.

У свою чергу в управлінні транспорту Львівської міської ради зазначають - єдиний спосіб врегулювати ситуацію із пільговими перевезеннями - скасувати пільги та виплачувати усім з 51 категорії громадян, що мають право на пільговий проїзд, адресну фінансову допомогу.

«Будь-який із запропонованих перевізниками варіантів у тій чи іншій мірі є незаконний. Якщо ж люди просто отримуватимуть доплати для проїзду у громадському транспорті, це зніме причину конфлікту між пасажирами та перевізниками», – розповів заступник начальника управління транспорту Львівської міськради Ігор Собенко.

Відтак перевізники вирішили звернутись до міського голови Львова та Кабінету міністрів України з проханням врегулювати ситуацію з пільговими перевезеннями у місті Львові.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!