У Львові пропонують зробити платний в’їзд до центру міста

3798 0
Обмежений в'їзд, на думку автора, слід встановити у період з 7:00 по 18:00.
Фото: із соцмереж

Фото: із соцмереж

У Львові зареєстрували петицію з пропозицією зробити платним в’їзд до центральної частини міста. Відповідне звернення оприлюднили 21 грудня. Автором є Адріан Ядлось, – йдеться на платформі електронної демократії.

Водночас громадський транспорт, спецтранспорт та автомобілі на електротязі він пропонує звільнити від плати. Обмежений в'їзд, на думку автора, слід встановити у період з 7:00 по 18:00.

Читайте також: Затори на Двірцевій, або Чому не працює правило Kiss&Ride

«Політика оподаткування використання доріг, зокрема платного в’їзду в певну зону чи плати за користування вуличною мережею, покликана компенсувати негативні втрати третіх осіб. Міські транспортні мережі є прикладом таких благ. Економічна логіка цінового регулювання походить з теорії ринкової економіки, і вперше була сформульована на початку 1950-х. Її суть в тому, що цінове регулювання, з одного боку, дозволить перерозподілити попит у мережі, залишивши на пікові години тільки найбільш цінні використання – ті, за які автовласники готові платити», – йдеться у петиції.

За словами автора, це виведе з пікового попиту тих, хто платити не готовий і зменшить затори. Із іншого боку, цінове регулювання попиту змушує користувачів обирати альтернативні транспортні опції, або переключатися на інші види транспорту – громадський, велосипедний, каршерінг. Таке регулювання дозволяє ефективно використовувати обмежений публічний ресурс.

Читайте також: У Львові показали, яким буде перший транспортний хаб на вулиці Бандери. Візуалізація

«У містах неможливо збільшувати спроможність транспортної мережі для індивідуального використання без серйозних інвестицій та фінансових втрат, наприклад, за допомогою знесення кварталів задля розширення проїжджих частин чи нового дорожнього будівництва. До втрат також додаються значні екологічні екстерналії через забруденення повітря...», – додає він.

Станом на зараз петиція зібрала 59 підписів мешканців. Якщо вона отримає 500 необхідних голосів, то звернення мають розглянути на пленарному засідання депутати ЛМР.

Нагадаємо, що депутати Львівської міської ради вчора, 23 грудня, підтримали петицію про відновлення очної форми навчання в освітніх закладах під час «червоної» зони за умови 100% вакцинації колективів освітніх закладів. «За» проголосували 39 з 56 присутніх в залі депутатів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!