У Львові прощаються із Маркіяном Іващишиним. Відео

5365 0
Поховають Маркіяна Іващишина завтра на Личаківському цвинтарі.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Сьогодні у Львові прощаються із засновником мистецького об’єднання «Дзиґа» Маркіяном Іващишиним, який раптово помер учора, 21 травня.

Читайте також: Без нього не було б України. Львів'яни сумують за Маркіяном Іващишиним

Прощання розпочалось о 18:00 у арт-галереї «Дзиґа» на Вірменській, а о 20:00 у Львові відбудеться парастас. Прощання триватиме усю ніч. Поховають Маркіяна Іващишина завтра на Личаківському цвинтарі.

Йому було 52 роки. Учора у нього обірвався тромб. Маркіян Іващишин був одним із провідників «революції на граніті» 1990 року, підприємцем, культурним, політичним та громадським діячем, арт-продюсером низки мистецьких проектів та організатором музичних фестивалів, співтворцем «Львівської газети», керівником радіопроекту «Ініціатива Niko FM» та засновником фестивалю «Флюгери Львова».

Читайте також: Поява !Fest – це наслідок того, що робило середовище «Дзиґи»

У суботу, 18 травня, з нагоди 30-річчя «Студентського братства» президент відзначив Маркіяна Іващишина орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!