У Львові просять комісію ТЕБ і НС переглянути рішення про канікули та дозволити дітям вчитися онлайн

4352 0
З 18 до 24 жовтня діти можуть вчитись в форматі онлайн, а далі йти на канікули.
Фото: novyny.online.ua

Фото: novyny.online.ua

Львівську міську комісію з ТЕБ і НС просять переглянути рішення про канікули, які достроково ввели з 18 до 24 жовтня та дозволити школам цей тиждень вчитись в форматі онлайн. Про це на своїй сторінці написала голова постійної комісії освіти та науки Львівської міської ради Вікторія Христенко.

Читайте також: Львівські школярі йдуть на дострокові канікули

«Ввечері (13 жовтня – ред.) місто прийняло рішення просто закрити всі школи на два тижні канікул. З точки зору основної задачі – призупинити розповсюдження ковіду, я його повністю підтримую і розумію. Але я, як голова постійної комісії освіти та науки міста, не розумію чому не можна було дозволити школам провести тиждень на дистанційному навчанні, а потім тиждень на канікулах. Чому діти не можуть бути зайняті навчанням, а просто йдуть в нікуди? Тобто, в більшості випадків, в гаджети і телевізори», – каже Вікторія Христенко.

За її словами, у вчителів залишився останній ривок перед канікулами, треба логічно завершити теми, вичитати увесь матеріал.

Головиня комісії зазначила, що через дистанційну освіту ковід не передається, тому не розуміє рішення йти на канікули. Тим більше, що ніхто не впевнений, що цей період завершиться 31 жовтня, а діти, після двотижневих канікул, в разі потреби в онлайн навчанні точно будуть важко в нього входити.

Читайте також: У Львові із 18 жовтня вводять нові карантинні правила. Перелік

«Можна ж це плавно зробити. Зараз, поки ще всі в темпі, дати тиждень дистанційки, потім канікули, а далі буде видно, але ми вже будемо до всього готові. Мені телефонують і пишуть директори і викладачі, яким не байдужа доля їх учнів і всі хочуть саме цей варіант», – каже Вікторія Христенко і додає, що прошить комісію ТЕБ і НС переглянути це рішення і дозволити школам онлайн формат освіти.

«Сподіваюсь буду почута. Немає ніде постанови про заборону онлайн навчання. Принаймні, я її ніде не знайшла», – додала голова постійної комісії освіти та науки Львівської міської ради Вікторія Христенко.

Нагадаємо, що у Львові із 18 жовтня посилюють карантинні правила. Буде заборонено проводити масові заходи окрім тих, де організатори та учасники мають сертифікат вакцинації або негативний ПЛР-тест, зроблений за 72 год до заходу. Театри, кінотеатри, музеї та галереї, філармонія, органний зал будуть працювати лише для відвідувачів, які мають сертифікат вакцинації або негативний ПЛР-тест. Кількість відвідувачів має становити не більше 50% від загальної кількості місць. Промислові, продовольчі ринки і магазини, торгові центри, перукарні та салони краси можуть працювати, якщо там будуть вакциновані працівники або з негативним ПЛР-тестом, а також з дотриманням маскового режиму та не більше 50% заповнення торгових площ. Ресторани і кафе мають право працювати лише до 23:00, за умови 100% вакцинації або ПЛР-тестів у працівників при заповненні не більше 50%, до 4 людей за столиком. Спортзали можуть відвідувати лише вакциновані або з негативним ПЛР-тестом. Усі працівники повинні бути вакциновані. Заповненість не більше 50%. Готелі та хостели працюватимуть лише за умови наявності у всіх працівників сертифікату про вакцинацію або негативного ПЛР-тесту.

Якщо за 2 тижні ситуація із захворюванням не стабілізується, то з 1 листопада заклади зможуть відвідувати лише вакциновані або з наявним ПЛР-тестом. При чому, львівські ресторани уже починають друкувати наліпки про вимогу Covid-сертифікатів у відвідувачів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!