У Львові просять перейменувати одну з центральних вулиць на честь Івана Вакарчука

7840 0
На честь львівського ректора пропонують перейменувати вулицю Герцена.
Фото з фейсбук-сторінки Лілії Гриневич

Фото з фейсбук-сторінки Лілії Гриневич

У Львові для вшанування пам'яті громадського і політичного діяча, багаторічного ректора Львівського національного університету ім. Івана Франка, міністра освіти і науки України Івана Вакарчука просять назвати його іменем одну з вулиць у центральній частині міста. Із відповідним проханням члени ініціативної групи «Фундація Івана Вакарчука» звернулися до львівського міського голови Андрія Садового, йдеться на сторінці Фундації.

«Іван Вакарчук стояв біля джерел відновлення української державності й був безпосереднім учасником усіх сучасних визвольних змагань. І сьогодні він, безперечно, був би на передовій боротьби з російським агресором, але, на жаль, цьогоріч 4 квітня минуло вже два роки, відколи Івана Олександровича Вакарчука більше немає», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Маріупольська і Орвела замість Козланюка і Чехова. Як у Львові планують перейменувати вулиці

На думку членів ініціативної групи «Фундація Івана Вакарчука», найбільш доречно перейменувати вулицю, названу на честь російського соціаліста Герцена. Тут розташований один із найдавніших гуртожитків університету, в якому свого часу мешкав Іван Вакарчук. Саме цією вулицею він щодня ходив на кафедру теоретичної фізики Львівського університету, і багато львів’ян його тут зустрічали.

Нагадаємо, що у Львові група ініціаторів виступила з пропозицією перейменувати понад тридцять вулиць, які названі на честь російських діячів. Натомість вулиці пропонують назвати іменами українських видатних постатей. Це планують зробити у травні, до Дня міста. Зараз над перейменуванням працює спеціальна комісія, під керівництвом першого заступника міського голови.

Які саме вулиці пропонують перейменувати, читайте тут.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!