У Львові просять поставити на військовий облік переселенців зі Сходу

1762 0
Голова Львівської обласної ради Петро Колодій просить керівника міліції Львівщини та т.в.о. військового комісара Львівщини забезпечити постановку на військовий облік жителів східних областей, які є військовозобов'язаними і які зараз перебувають на Львівщині.

Причиною для такого звернення, за інформацією прес-служби Львівської облради, стали протестні акції мешканців Самбірського та Старосамбірського районів Львівської області. За інформацією тимчасово виконуючого обов'язки військового комісара Львівського обласного військового комісаріату 24 липня відбулося блокування Самбірського об'єднаного міського військового комісаріату. Місцеві жителі обурені скупченням на курортних територіях переселенців з окупованих територій чоловічої статі призовного віку, які не бажають виконувати конституційний обов'язок захисту територіальної цілісності держави.

Читайте також: Третя хвиля мобілізації. Призиватимуть не всіх, кого викликають у військкомати

"Враховуючи справедливе обурення жителів Львівщини ситуацією, що склалася, а також беручи до уваги згадану вище конституційну норму та положення Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу", зокрема про те, що призовники та військовозобов'язані після прибуття до нового місця проживання зобов'язані в семиденний строк стати на військовий облік, звертаємося до Вас із проханням усіма законними методами забезпечити прибуття до районних військових комісаріатів області для постановки на військовий облік жителів східних областей, які є військовозобов'язаними та тих, які досягли призовного віку", – йдеться у листі голови облради. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!