У Львові просять відкрити приватні дитячі садки

4782 0
Батьки під час карантину дотують приватні дитсадки, щоб заклади просто не закрились і не звільнили вихователів.
фото: www.minipedia.org.ua

фото: www.minipedia.org.ua

Спільнота «Добра освіта», що об'єднує приватні навчальні заклади Львова, звернулася із відкритим листом до керівників міста та області з проханням дозволити роботу приватним дитячим садкам.

Читайте також: Діти скучили, вони захочуть обійматися, – директорка дитсадка у Львові про відкриття дошкільних закладів

Там наголошують, що приватні садки уже три місяці зачинені, але в них немає захищеного бюджету, то ж упродовж усього карантину садки платить оренду, виплачують зарплатню, проводять онлайн навчання. 

При цьому садки залишаються закритими попри те, що торгові центри, ринки, магазини зі значним потоком людей уже працюють, а на дитмайданчиках збирається щодня чимало дітей.

«Подекуди увесь наш садок – це 30 дітей, як одна група в державних. Ми просимо, дозвольте роботу приватних садків, дозвольте батькам знову працювати. Відтягування не допоможе. Ми не влаштовуємо гучних мітингів, але це наш тихий протест», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Як у Львові працюватимуть дитячі садочки. Правила

Там додають, що закуповують усі засоби, потрібні для дотримання санітарних норм та дезінфекції приміщень, а серед персоналу немає осіб з груп ризику. 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!