У Львові протестують медсестри. Чого вимагають

3329 0
Львівські медики долучилися до всеукраїнської акції #БудьЯкНіна.
Фото: Дмитро Тарадайка

Фото: Дмитро Тарадайка

Центром Львова пройшов мітинг медсестер та лікарів медзакладів міста та області. Про це інформує кореспондент Tvoemisto.tv.

Із вимогою гідних умов праці та зарплатні вони вийшли на площу біля пам’ятника Тарасові Шевченку, що на проспекті Свободи.

За словами медиків, при середній зарплатні 3,5 тис. грн у державних і комунальних лікарнях, медсестри звільняються та йдуть працювати у приватні клініки або виїжджають закордон.

«22 листопада медсестра з Боярки, що на Київщині, Ніна Козловська звернулася до своїх колег по всій Україні, що так далі жити не можна і пора боротися за свої права. Колеги запустили флешмоб: фото на робочому місці, пост про важкі умови праці та хештег #БудьЯкНіна», – йдеться у повідомленні організаторів.

Серед вимог медиків – підвищення зарплати молодшому та старшому персоналу до 8 тис. грн та 16 тис. грн відповідно, а лікарям – до 27 тис. грн, надбавки не скасовувати, а нараховувати поверх окладів, повернути пенсію після 25 років медичного стажу, програма забезпечення медиків житлом тощо.

Від пам’ятника Шевченкові львівські медики пішли до ЛОДА на вул. Винниченка, після чого пройшли колоною по вул. Руській та площі Ринок.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!