Львів'яни вийшли на підтримку «Кримської перепічки» і підприємців ТЦ на Сихові

2419 0
Власник торгового центру до 15 червня вимагає звільнити простір усіх, хто винаймає приміщення на першому поверсі.

Сьогодні, 29 травня, на Сихові, поблизу торгового центру «Інтерсіті», відбулася акція протесту на підтримку малих підприємців, які працюють на першому поверсі будівлі. Серед них й пекарня переселенців «Кримська перепічка», яка орендує тут приміщення із 2015 року. Саме пекарня була одна з перших, хто надала публічності та розголосу того, що підприємців «просять» з’їхати.

Читайте також: «Кримська перепічка» у Львові: пекарня переселенців, яка вчить львів'ян довіри

На підтримку підприємців, з якими хочуть достроково розірвати договори оренди, сьогодні вийшли десятки людей. У руках вони тримали плакати «Дайте нам працювати», «Ремонт – це не виселення», «Я люблю кримську перепічку», «Не вбивайте локальний малий бізнес».

За словами учасників акції та самих підприємців, власник торгового центру почав вимагати звільнити простір усіх, хто винаймає приміщення на першому поверсі, щоб розпочати там ремонт. Звільнити місця підприємці повинні до 15 червня.

«Нас хочуть незаконно і остаточно виселити, а натомість відкрити великий торговий центр», – кажуть учасники акції.

За словами адміністраторки пекарні «Кримська перепічка» Тетяни, під стіни торгового центру вони вийшли, аби захистити свої права та договір, підписаний із ТЦ «Інтерсіті», а також зберегти простір та робочі місця.

«Нам це все нагадує те, що відбувалося в Криму, коли прийшли і сказали, що ви тут ніхто. Для нас це просто обурення. Виходить, що ми нічим не захищені – ні як орендарі, ні як працівники. Зараз ми висловлюємо свою думку проти того, що не погоджуємося з тим, що тут відбувається», – каже Тетяна.

Читайте також: «Кримську перепічку», яку відкрили переселенці у Львові, виселяють з торгового центру

За її словами, 15 травня їм принесли листа і сказали, що дають місяць, аби ті змогли виселитися. Але це не реально, адже у приміщенні є пічки, які не можна просто так перенести.

«Наш договір оренди дійсний до жовтня 2021 р. Його ж хочуть розірвати достроково», – додала співрозмовниця і зазначила, що власниця перепічки уже зустрічалася із представниками торгового центру.

Власниця «Кримської перепічки» Оксана Новікова зазначила, що зараз вони не мають права відступити і сказати, як було із рідним Кримом, що знову йдуть.

«Те, що нас хочуть виселити – не питання власності, а набагато складніше і важливіше для всіх. Це порушення законодавства, відсутність бізнес-етики. Зараз ми повинні об’єднати зусилля. Лише разом ми можемо щось довести і бути почутими. Ми починаємо юридичну боротьбу», – заявила Оксана Новікова.

Відомо, що «Кримська перепічка» підготувала відповідну заяву у суд. Також є колективне звернення від всіх підприємців, які орендують приміщення на першому поверсі ТЦ «Інтерсіті».

Не хочуть, аби закривалися магазини, перукарні та пекарня «Кримська випічка», небайдужі сихівчани.

«Прийшла сюди, бо користується багатьма послугами, які пропонують заклади на першому поверсі торгового центру. «Кримська перепічка» – унікальний простір. Тут печуть дуже добрий хліб. Гадаю, наша присутність має щось змінити», – каже учасниця акції.

Як зазначили під час акції протесту, з наступного тижня буде відкрита електронна петиція, аби зберегти громадський простір.

Нагадаємо, Тvoemisto.tv уже подавало інформаційний запит у компанію «Інтергал-буд». У компанії повідомили, що термін дії договорів з орендарями закінчується 30 листопада 2021 року. І що вони попросили звільнити орендоване приміщення через запланований капремонт. Тут зазначають, що ТЦ спорудили ще у 2009 році, 12 років тому, тож тепер виникла потреба провести ремонт, починаючи із перших поверхів. Задля безпеки адміністрація закриє доступ до першого поверху. У компанії повідомляють, що закінчать ремонтні роботи до кінця 2021 року, а відкриють оновлений ТЦ у січні-лютому 2022 року.

Фото та відео Тараса Бабенчука


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!