У Львові проведуть акцію на підтримку людей із легеневою гіпертензією

1548 0
У неділю, 3 травня, о 12:00 годині у центральній частині Львова відбудеться спортивний захід – «Ходотон – Затамуй подих заради Легеневої Гіпертензії». Захід присвячений Міжнародному дню Легеневої Гіпертензії, який відзначають 5 травня.

Як повідомляє прес-служба міськради, у спортивному заході візьмуть участь спортсмени Львівського регіону, інваліди на візках, мешканці м. Львова, в тому числі діти. На підтримку хворих на легеневу гіпертензію, усі учасники перед початком пробігу символічно затамують подих на декілька секунд.

Під час пробігу учасники пересуватимуться центральною частиною міста: дорослі на велосипедах, діти на самокатах, роликах, машинках. В усіх на одязі будуть наклейки із символікою Європейської Асоціації Легеневої Гіпертензії, ЛМБФ «Сестри Даліли», Інваспорту, ЛМЦСССДМ. В ході пробігу учасники, які пересуватимуться на колесах, будуть дути у дудки для привернення уваги.

Переможець пробігу на фініші перетне фіолетову стрічку, що символізуватиме перемогу над легеневою гіпертензією. Після завершення пробігу усім учасникам роздадуть кульки фіолетового кольору, які вони запустять у небо.

Легенева гіпертензія – це швидко прогресуюче захворювання легень, яке призводить до серцево-судинної недостатності, а при несвоєчасному виявленні – до трансплантації або ж смерті. Лікування є дороговартісним та життєнеобхідним, вартість залежить від функціонального класу хвороби (І, ІІ, ІІІ, ІV), а саме:

1 місяць лікування для І, ІІ функціонального класу становить 40 тис. грн.;

1 місяць лікування для ІІІ, ІV функціонального класу становить 120 тис. грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!