У Львові проведуть благодійний аукціон на підтримку притулку для жертв домашнього насильства

1200 0
Щоб потрапити на аукціон «Щедрий вечір у Горіховому домі», потрібно одягнути вишиванку.
Фото: nnimgt-a.akamaihd.net

Фото: nnimgt-a.akamaihd.net

Наступного тижня, 21 січня, у Палаці Потоцьких відбудеться благодійний аукціон «Щедрий вечір у Горіховому домі». Його мета – зібрати кошти для реконструкції притулку жінкам, які постраждали від домашнього насильства, повідомляють організатори.

Початок о 19.00 год.

Читайте також: «Мені потрібна допомога». Куди звертатись жінкам, які переживають домашнє насильство

Зокрема, благодійний збір коштів спрямують на розвиток Центру реінтеграції для жінок, що на вул. Личаківській, 90 (Фонд «Горіховий дім»), де саме стартує фінальний етап довгоочікуваної реконструкції. Тут жінкам допомагають повернутися до нормального життя, надаючи їм тимчасове житло, соціальну і психологічну підтримку.

Програма аукціону передбачає інтерактивну музичну програму та час для нетворкінгу. За дрескодом необхідно вдягти вишиванку.

Лотами стануть твори мистецтва українських художників та скульпторів, серед яких Андрій Роїк, Ольга Штейн, Дем'ян Перетятко та Ірина Соловей. Кошти з продажу квитків та лотів будуть переказані на будівництво будинку, облаштування систем вентиляції та кондиціонування та оздоблювальних робіт фасаду.

Читайте також: У жіночому центрі на Личаківській стартує капітальний ремонт. Коли відкриють

Реконструкція Центру передбачає облаштування житлових кімнат для тимчасово проживання потерпілих. Одночасно у Центрі зможуть жити 20 жінок терміном від шести місяців до року. Крім цього, в Центрі функціонуватиме громадський простір: фітнес, психотерапія, різноманітні майстер-класи тощо. У Центрі також працює пекарня-кондитерська «Горіховий дім».

Нагадаємо, що про те, куди звертатись жінкам, які опинились у важкому становищі та переживають домашнє насильство, читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!