У Львові проведуть екскурсії, приурочені Змієборцю. Як долучитись?

1548 0
Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького, що на проспекті Свободи, 20, запрошує львів’ян долучатись до циклу тематичних екскурсій «Церковно-календарний рік в НМЛ».
фото: prostir.museum, facebook, ukrinform.ua

фото: prostir.museum, facebook, ukrinform.ua

Зокрема у четвер, 7 травня, о 16:00 відбудеться тематична екскурсія «Св. Юрій Змієборець».

Попередній запис за телефоном: 235-88-56.

Ціна квитка: 20 гр. - для дорослих, 10 гр. - учні, студенти, пенсіонери.

Деталі у події на Фейсбук.

Читайте також: Сьогодні – День святого Юрія. 5 фактів про покровителя Львова

Довідка. Культ св. Юрія поширився на українських теренах ще за часів Київської Русі. В українському фольклорі його вшановували як покровителя хліборобів та скотарів. Образ святого знайшов широке застосування також в іконописі, де найпопулярнішим сюжетом було «Чудо зі змієм» як символ перемоги добра над злом. У традиції римо-католицької церкви св. Юрій – один із трьох святих  лицарів, що входять до циклу Чотирнадцяти Святих Помічників, до яких упродовж століть складали молитви у різних потребах. Святий Георгій, Георгій Переможець, Святий Юрій, Святий Юр, Юрій-Змієборець (грецькою мовою: агіос Георгіос) - святий, мученик і воїн є однією з найвідоміших постатей в християнському світі.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!