Львів'ян запрошують на музичний флеш-моб та безкоштовний концерт

2017 0
В рамках проекту «Поширення цінностей та знань через музику, побудова зв’язків та зміцнення громадянського суспільства» відбудеться флеш-моб, безкоштовний концерт та зустріч-дискусія.
Фото: Ганна Аргірова

Фото: Ганна Аргірова

26 липня, у Львові, відбудеться унікальний флеш-моб «Музика єднає» в рамках міжнародного проекту «Поширення цінностей та знань через музику, побудова зв’язків та зміцнення громадянського суспільства», повідомляють організатори.

Музичний флеш-моб об’єднає два молодіжні оркестри - Федеративний молодіжний оркестр Німеччини (BJO) та Молодіжний симфонічний оркестр України YsOU.

Читайте також: Оксана Линів: Українська музична освіта значно краща за західноєвропейську

Концерти камерної музики за участі виконавців обох оркестрів прозвучать паралельно у Домініканському соборі (Храм Пресвятої Євхаристії, пл. Музейна, 1) та у Церкві Різдва Пресвятої Богородиці (майдан св.Івана Павла II – папи Римського, 1)  26 липня о 19:30. 

У програмі камерних концертів прозвучать твори як відомих класиків – Вольфганг Моцарт та Фелікс Мендельсона, так і унікальні композиції, що ще ніколи не звучали в Україні.

Читайте також: Як стартував фестиваль LvivMozArt у Львові. Фото

Також 26 липня о 18:00 в Urban бібліотека  (вул. Устияновича, 4) відбудеться відкрита дискусія  за участі Наталії Бунди (директорки департаменту розвитку ЛМР), керівників оркестрів Зенке Лентц (BJO), Оксани Линів (засновниці та арт-директора YsOU) та Ірини Вакуліної (директорки YsOU). Тема дискусії – роль мистецтва і зокрема музики в змінах в громадянському суспільстві, важливість молодіжних мистецьких формацій та роль мистецтва в міжнаціональному спілкуванні.

Довідка

Федеративний молодіжний оркестр Німеччини (BundesJugendOrchester) - наймолодший симфонічний оркестр Німеччини, до якого входять найкращі музиканти країни віком 14-19 років. Окрім сера Саймона Реттла, керівниками оркестру були такі визначні диригенти як Герберт фон Караян, Курт Мазур, Ґуставо Дудамель і Кирил Петренко.

Молодіжний симфонічний оркестр України/YsOU — це оркестр, що заснований у 2016 році з ініціативи української диригентки Оксани Линів, а також за сприяння трьох німецьких партнерських інституцій — Бетховенського фестивалю в м. Бонн (BeethovenFest Bonn), Федеративного молодіжного оркестру Німеччини (BJO/Bundesjugendororchestra), медіа-ресурсу Deutsche Welle. На даний час вважається єдиним українським молодіжним симфонічним оркестром, що сформувався на основі ретельного конкурсного відбору музикантів, віком від 12 до 22 років, із різних областей всієї України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!