У Львові проведуть конкурс на найкращий простір для вшанування Євгена Коновальця

2556 0
Сьогодні – 130 років від дня народження українського полковника Євгена Коновальця. Він народився 14 червня 1891 року у Зашкові на Львівщині.
Фото: Історична правда

Фото: Історична правда

У Львові оголосять всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на найкращу проєктну композицію для вшанування пам'яті першого голови ОУН, полковника армії УНР Євгена Коновальця. Відповідне рішення ухвалив сьогодні, 14 червня, виконавчий комітет Львова.

«Ми не говоримо про класичний пам'ятник. Це може буде громадський простір чи парк», – повідомив заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Міський голова Андрій Садовий додав, що це має бути комплекс на зразок Меморіалу Небесної Сотні, але приурочений Євгенові Коновальцю. 

Читайте також: У Львові цього року немає коштів на облаштування простору Кузьми

Нагадаємо, що на Львівщині 2021 рік проголосили роком Євгена Коновальця. Цього року Львівщина відзначає 130 років з дня народження діяча. Також Національний банк України ввів в обіг пам’ятні монети на честь Євгена Коновальця. 

Євген Коновалець є видатним полковником Армії УНР, він також був командиром Січових Стрільців і першим головою ОУН. Народився у селі Зашкові, що на Львівщині, й навчався у Львівському національному університеті ім. Івана Франка. Коли йому було 24 роки, потрапив у російський полон, після чого був у таборі для військовополонених у Чорному Яру.

У 1917-му році приїхав до Києва, де спільно з Романом Дашкевичем та іншими членами сформував Галицько-буковинський курінь січових стрільців, який став однією з найбоєздатніших частин Армії УНР.

Христина Гоголь



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!