У Львові проведуть пробний запуск «трамвая на Сихів»

4480 0
У Львові тривають завершальні роботи перед відкриттям трамвайної лінії на Сихів. Нагадаємо, планується, що перший трамвай на Сихів поїде 17-го листопада цього року за маршрутом пл. Соборна – кінотеатр ім. Довженка.
Фото: horoshiyblog.livejournal.com

Фото: horoshiyblog.livejournal.com

Як розповіли у ЛКП «Львівавтодор», на сьогодні ще тривають роботи з облаштування розворотного кільця на вул. Угорська-Навроцького, зокрема, проводять його замощення. Пробний запуск трамвая планують проводити 10-го листопада.

«Ми зараз на завершальній стадії: тут проводять роботи по благоустрою, замощують тротуари, технологічне кільце. Нам залишилось орієнтовно до кінця тижня завершити всі роботи по благоустрою, також постелити ще один шар асфальту. Зараз ще проводять роботи з озеленення, робиться так звана територія навколо колій. Орієнтуємось провести пробний запуск трамвая 10-го листопада. Все йде згідно з запланованим графіком і 17-го листопада трамвай поїде, його кінцева зупинка тимчасово буде біля кінотеатру ім. Довженка», – зазначив директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза.

Читайте також: #Перемога: «Трамвай на Сихів» таки поїде в листопаді. Відео

Планується, що на лінії курсуватиме 13 вагонів, 7 з них – придбані в цьому році у компанії «Електрон». Інтервал руху складатиме 5-6 хв. Планується, що на цьому маршруті трамваї курсуватимуть до 24:00 год. Також розглядається можливість цілодобового курсування трамваїв на цьому маршруті. З Сихова до центру трамваєм можна буде дістатися за 25-30 хв. Окрім цього, проект має на меті зменшити транспортне навантаження найбільшого житлового масиву Львова (150 000 мешканців).

Проект реалізовується за рахунок кредиту від ЄБРР у розмірі 12 млн євро, гранту німецького уряду у 5 млн євро, технічної допомоги ЄС у розмірі 1,5 млн євро та за кошти з міського бюджету – 8,850 млн євро. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!