У Львові проведуть рейд проти нетверезих водіїв

1381 0
Щоб долучитися до акції, потрібно мати автомобіль та взяти напарника.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У п’ятницю, 20 серпня, у Львові проведуть рейд з виявлення нетверезих водіїв. Акцію організовує громадська організація Pitbull Lviv спільно з патрульною поліцією Львівщини. Учасники рейду збиратимуться на парковці ТРЦ Victoria Gardens. Про це повідомляють організатори на сторінці у Фейсбуку.

Читайте також: П'яні за кермом не відступають. Чому посилення відповідальності не дало результату

Щоб долучитися до рейду, потрібно мати:

  • автомобіль
  • напарника
  • телефон з інтернетом

 

Початок рейду в п’ятницю, о 22:30. До того для учасників проведуть інструктаж з техніки безпеки та щодо особливостей виявлення нетверезих кермувальників.

Читайте також: На яких автомобілях їздять нетверезі водії на Львівщині. Рейтинг поліції

Нагадаємо, 16 лютого Верховна рада ухвалила закон, яким суттєво підвищує штрафи і покарання для водіїв, які керують напідпитку. Водію загрожуватиме 17 тисяч штрафу і один рік позбавлення права на керування автомобілем. За повторне правопорушення – 34 тисячі штрафу або адмінарешт на 10 діб, а також позбавлення права керування на три роки і можливе оплатне вилучення транспортного засобу. Якщо водій протягом року вчинить це правопорушення двічі, то покаранням буде штраф у 51 тисячу або адмінарешт на 15 діб, а також 10 років позбавлення права керування і, можливо, конфіскація транспортного засобу.

Закон суттєво підвищує відповідальність за вживання алкоголю після ДТП або після зупинки поліцією – 34 тисячі штрафу або адмінарешт і три роки позбавлення права керування.

Чому посилення відповідальності за нетверезе водіння не дало результату, читайте у колонці.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!