У Львові проведуть трамвайну екскурсію та покажуть трамваї-раритети

2759 0
До 135-річчя кінного трамваю львів’янам пропонують тематичну екскурсію «Шляхами львівських трамваїв», яку проведуть 30 листопада.
Фото: http://maximkhytra.com

Фото: http://maximkhytra.com

У програму екскурсії входитиме поїздка на історичному трамвайному вагоні «CKD-Tatra T4SU» № 869 за маршрутом лінії кінного трамваю від Головного залізничного вокзалу вулицями Чернівецькою та Городоцькою до площі Ярослава Осьмомисла, далі трамвай їхатиме вулицями Підвальною, Винниченка та Личаківською на кінцеву «вулиця Пасічна», повідомили у прес-службі Львівської міськради. У зворотному напрямку трамвай проїде маршрутом найстаршого трамвайного маршруту Львова, який зараз існує, «Личаків - Головний залізничний вокзал». Його було відкрито 120 років тому - 30 листопада 1894 року.

Під час поїздки гіди-екскурсоводи розкажуть про історію кінного трамваю, будівництво трамвайної лінії «Личаків - Залізничний вокзал» та про зародження у Львові тролейбусного руху (нагадуємо, що у свій перший рейс із пасажирами львівський тролейбус відправився 27 листопада 1952 року).

Після поїздки учасники екскурсії відвідають трамвайне депо, де оглянуть трамваї-раритети «Sanok SN-1» №093 (1909 рік випуску - найстарший діючий трамвай Львова), «Gotha T59E» №002 (1960 року випуску - єдиний трамвай цієї моделі в Україні, відновлення якого було почато активістами ГО «Львів'яни за електротранспорт»), «CKD-Tatra KT4SU» №1001 (найперший трамвай-прототип цієї моделі), а також вишку контактної мережі №020, побудовану на базі візка та рами найпершого львівського електричного трамваю «Siemmens@Galske».

Також учасники екскурсії зможуть проїхати із трамвайного депо №1 до Залізничного вокзалу на трамваї «Gotha T59E» №002 1960 року.

Збір учасників екскурсії - із 10:30 до 11:00 на кінцевій зупинці трамваїв №1, 6, 9, 10 «Головний вокзал». Трамвай для посадки екскурсантів прибуде об 11:00.

Під час екскурсії збиратимуть гроші на відновлення історичних трамвайних вагонів та облаштування музею електротрансу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!