У Львові завтра вшанують жертв Голокосту

1041 0
Україна на державному рівні вшановує жертв трагедії з 2012 року.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Завтра, 27 січня, відзначається Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. У місті з цієї нагоди проведуть низку заходів. 

Так, о 10.45 год відбудеться збір на автобус біля «Хесед-Ар’є», що на вулиці Івана Котляревського, 30 для покладання квітів на території колишнього Янівського табору. 

З 12.00 до 13.00 відбудеться покладання квітів біля пам’ятника жертв Львівського гетто на пр.Чорновола. 

О 14.30 – показ фільмів ГО ЗУЦ «Гілель» і «Людяність на межі життя» (серії короткометражних фільмів на основі реальних історій допомоги та спасіння євреїв). Подія відбудеться онлайн, на платформі Zoom, за посиланням: https://us02web.zoom.us/j/83177922954

О 15.00 відбудеться перформанс «Акт пам’яті», спільно з Theater Na de Dam (Амстердам) та Пост Беллум-Україна. Перформанс оприлюднить історію світлої пам'яті Миколи Петренка, інтерв'ю з яким команда усноісторичного проєкту #непочуті записала у 2019 році.

Микола Петренко – свідок трагічних подій ХХ століття: примусової колективізації, Голодомору, Голокосту, післявоєнних митарств колишніх жертв нацизму в СРСР. Пан Микола відійшов у засвіти у 2020 році. Подія відбудеться онлайн, на платформі Zoom, за посиланням: https://us02web.zoom.us/j/83177922954

У програмі також будуть: 

Виставка «Захистимо пам'ять. Масові поховання часів Голокосту в Україні» проєкту «Мережа пам'яті» у Меморіальному музеї «Територія Терору» (просп. Чорновола, 45Г).

Виставку вже можна оглянути самостійно у Музеї.

Виставка «Захистимо пам'ять. Масові поховання часів Голокосту в Україні» прямує у різні регіони України: Дружківку (Донецька область), Ковель і Ківeрці (Волинська область), Львів (Львівська область), Охтирка (Сумська область), Овруч (Житомирська область). Ці та інші екземпляри виставки, які знаходяться у Києві, Бердичеві (Житомирська область) і Вінниці (Вінницька область) будуть показані у музеях, бібліотеках та освітніх установах у рамках меморіальних заходів 27 січня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!