У Львові провели нічний протест проти запровадження ринку землі. Фото

2538 1
Розгляд законопроєкту у парламенті може розтягнутись на тижні.
Фото: ГО "Народна дія"/Фейсбук

Фото: ГО "Народна дія"/Фейсбук

У Львові біля пам’ятника Тарасові Шевченку учора, 6 лютого, відбувся протест проти запровадження в Україні ринку землі. Увечері на акцію вийшли активісти ГО «Народна дія». До них, за словами організаторів, приєднались кілька фермерів Львівщини.

Читайте також: Досвід Польщі чи Німеччини або Що нам робити з ринком землі

«Ми займаємо позицію, що українську землю продавати не можна. Продавати можна товар, який виробляється. Земля – це стратегічний ресурс і найбільша цінність України», – кажуть організатори на сторінці події.

Фото: ГО "Народна дія"/Фейсбук

Протест мав назву «Земельна ніч у Львові», оскільки раніше представники партії «Слуга народу» у парламенті анонсували розгляд законопроєкту про ринок землі у другому читанні протягом усієї ночі. Утім, нардепи виступили проти і проголосували за продовження учорашнього пленарного засідання лише до 19:30. Також вони вирішили голосувати за кожну правку, запропоновану до законопроєкту між першим і другим читанням, окремо. Правок є 3800. Як пише НВ з посиланням на джерела у парламенті, таким чином розгляд законопроєкту може розтягнутись на кілька тижнів, а то й місяців, якщо партія «Слуга народу» не домовиться з ініціаторами такої процедури розгляду – партією «Опозиційна платформа – За життя».

Читайте також: Кабмін створив кредитний фонд для малих фермерів

Нагадаємо, у листопаді парламент ухвалив законопроєкт, що скасовує мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення, у першому читанні.


Читайте також:
7 Лютого, 2020 09:28
666 ... подумали про розвиток української промисловості -- продали заводи ... подумали про українське землеробство -- продадуть землю ... а потім прийде час і про людей подумати ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!