У Львові провели рідкісну операцію 13-річній дівчинці

1058 0
Складна реконструктивно-пластична операція тривала 8 годин.
Фото: Охматдит

Фото: Охматдит

У Львові провели рідкісну реконструктивно-пластичну операцію 13-річній дівчинці. Операція з роз’єднання сечової та статевої систем тривала 8 годин.

Джерело: Львівська обласна клінічна дитяча лікарня Охматдит

З народження дівчинка страждала від важких гормональних та водно- електролітних порушень в організмі. Зокрема у дівчинки була неправильна будова сечової та статевої систем – зрощення в єдину, спільну, тонку трубку, що порушувало роботу обох систем. Лікарі здійснили ряд обстежень: КТ, генітоскопію, уретроцистоскопію, кольпоскопію, генетичні та спеціальні лабораторні обстеження. Для розробки хірургічної корекції залучили генетиків, дитячих ендокринологів, гінекологів та урологів.

Читайте також: Львівські медики врятували 56-річну пацієнтку з аневризмою у півтора сантиметра

Тривале оперативне втручання пройшло успішно. Батьки дівчинки повідомили про значне покращення її емоційного та психологічного стану.

Нагадаємо, що львівські медики пересадили нерв 25-річному захиснику Олексію Свинарю родом з Харкова, аби повернути йому можливість ходити. Разом із батьком він пішов добровольцем на війну вже наступного дня після повномасштабного вторгнення. Служив на Ізюмському напрямку, де і отримав поранення.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!