У Львові провели складну операцію хлопчику з вродженою вадою серця

1960 0
Батьки звернулися до лікарів лише з єдиними симптомом хлопчика – він знепритомнів.
Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги

Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги

У Центрі серця та судин Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги у Львові медики провели операцію десятирічному Назару з вродженою вадою серця. Про це повідомили у лікарні. 

«До нас звернулися батьки хлопчика з Івано-Франківщини з єдиним симптомом - син знепритомнів. Знадобилося близько місяця обстежень для правильної діагностики, оскільки часто вроджені вади серця бувають нестандартними та непомітними», – зазначили у лікарні. 

Читайте також: Львівські ЛОРи провели унікальну операцію 6-річному хлопчику із стенозом гортані

Провівши комп’ютерну томографію, лікарі встановили діагноз дитини – аномальний дренаж легеневих вен у верхню порожнисту вену (неправильне приєднання судин від правої легені до верхньої порожнистої вени).

Медики врятували хлопця, провівши операцію у два етапи, перший з яких – ендоваскулярний, тобто без жодного розрізу закрили венозний протік до судин спеціальним оклюдером, де змішувались всі види крові. 

Читайте також: На Львівщині 7-річному хлопцеві через вибух відірвало пальці на руці

Наступним етапом було створення всередині серця невеликого тунелю, щоб кров текла правильно  –  від правої легені до лівого передсердя. 

Операція пройшла успішно, і хлопчик вже активно ходить та готується до виписки з лікарні, зазначили медики.

Софія Шавранська

Фото Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!