У Львові провели військовий вишкіл для комунальників

1556 0
Такі навчання будуть системними.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Сьогодні, 25 січня, працівники «Львівтеплоенерго», «Залізничнетеплоенерго», «Львівсвітло» та «Львівводоканал» вчилися або відновлювали навики володіння зброєю. Стрілецькі навчання для декількох десятків працівників львівських підприємств, які забезпечують життєдіяльність міста, провели ветерани російсько-української війни разом з учасниками одного із львівських стрілецьких клубів, повідомляє ЛМР.

Читайте також: Одна бригада, сім батальйонів. Як у Львові планують організувати оборону у разі наступу Росії

У мерії обіцяють, що такі навчання будуть системними. Згодом, після відновлення очного навчання у школах, окремий військовий вишкіл проведуть і для старшокласників.

За словами радника мера Львова з питань територіальної оборони, колишнього заступника командира 80-ї десантно-штурмової бригади з озброєння Миколи Грицайчука, кожен повинен вміти себе захистити, а тому такі навчання, особливо для працівників міських структур, є вкрай необхідними.

Читайте також: «Далі знову буде ескалація». Аналітик про загрозу російського вторгнення

«Закон України про національний спротив передбачає, що територіальна оборона може формувати добровольчі підрозділи, які допомагатимуть військам сил територіальної оборони. Тому було прийнято рішення провести такі перші стрільби з представниками комунальних підприємств міста, щоби ознайомитися чи відновити свої навики у практичній стрільбі і користуванні зброєю. Бо противник, який наважиться напасти на Україну, має знати, що йому в кожному місті чинитимуть опір. І чим більше людей буде підготовлено, тим краще буде для України», – каже Микола Грицайчук.

Окрім навчання техніки володіння зброєю, учасники навчань ознайомилися із захисним екіпіруванням, вмістом бойових аптечок тощо.

Читайте також: Львову потрібно 3,5 млн на облаштування батальйону тероборони за новими стандартами

Основний аспект роблять на безпеці, маніпуляціях зі зброєю, тобто завдання першого заняття – навчити людей розуміти, як безпечно поводитися зі зброєю.

Нагадаємо, що з 1 січня 2022 року в Україні набув чинності Закон України «Про основи національного спротиву». Записатися до лав сил територіальної оборони можна, вступивши на військову службу за контрактом у резерві. Для цього громадянам України потрібно мати від 18 до 57 років та звернутися до районного центру комплектування та соціальної підтримки (РТЦК та СП) за місцем реєстрації, де підкажуть усі подальші кроки.

Раніше Tvoemisto.tv організувало публічну дискусію публічну дискусію не тему «Чи готовий Львів і область організувати оборону у разі наступу чи надзвичайних ситуацій» та з’ясувало, що змінить новий закон про національний спротив з 1 січня, як Львів готується до ймовірної загрози і які є можливості міста і області в організації тероборони.

Також Tvoemisto.tv підготувало інтерв'ю із політологом-активістом, асоційованим дослідником Аналітичного центру УКУ Остапом Кривдиком про те, чи готова Україна до сучасних провокацій, чи криза на білорусько-польському кордоні є частиною перевірки плану російського вторгнення в Україну, а також про те, чи можлива ескалація конфлікту з боку Росії.

Фото Роман Балук


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!