У Львові проводитимуть трансплантацію кісткового мозку дорослим

3241 0
Раніше українці їздили на трансплантацію кісткового мозку за кордон, переважно в Туреччину.
На фото майбутня гематолог Соломія Глуховська під час навчання в Черкаському обласному онкодиспансері, де цьогоріч виконали першу в Україні неродинну трансплантацію кісткового мозку дорослому.

На фото майбутня гематолог Соломія Глуховська під час навчання в Черкаському обласному онкодиспансері, де цьогоріч виконали першу в Україні неродинну трансплантацію кісткового мозку дорослому.

Наступного року у Львові відкриють відділення трансплантації кісткового мозку на 12 боксів і розпочнуть надавати допомогу українцям з раком крові, лімфомами та імунодефіцитами. Про це повідомив в.о. гендиректора Першого ТМО Олег Самчук.

Читайте також: У Львові вперше в Україні пересадили легені, а ще – серце дитині

За його словами, вчора бюджетний комітет ВР підтримав пропозицію МОЗ виділити Перше територіальне медичне об'єднання міста Львова майже 30 млн грн у якості субвенції на закупівлю необхідного для трансплантації кісткового мозку (ТКМ) обладнання.

«Чому це так важливо для України і Львова? За потреби у 750 алогенних ТКМ щороку, цьогоріч в Україні їх виконано лише 47. Алогенна ТКМ – це пересадження гемопоетичних стовбурових клітин від родинного чи неродинного донора. Люди, які не мають змоги отримати таку допомогу в нашій країні, їдуть за кордон, переважно в Туреччину. Платить здебільшого держава. Цьогоріч це майже півмільярда гривень. Тому ремонтуємо приміщення, споруджуємо стерильні бокси, закуповуємо обладнання, паралельно навчає мо фахівців і починаємо працювати», – каже в.о. гендиректора Першого ТМО.

Читайте також: У Львові створили перше медичне об'єднання із трьох лікарень

Нагадаємо, що у Львові створили перше медичне об'єднання із трьох лікарень. Об'єдналися клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова», «8-ма міська клінічна лікарня м. Львова»,. «Міська дитяча клінічна лікарня м. Львова». Tvoemisto.tv дізнавалося, чого очікувати від такої реформи львів'янам. Детальніше читайте тут. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!