У Львові пройде фестиваль іспанського кіно. Що подивитися?

4809 0
Вже традиційно навесні кінофестиваль «Молодість» у Палаці мистецтв представляє найцікавіші фільми із палкої та яскравої Іспанії, країни, що стабільно продукує нешаблонне різножанрове кіно. Пропонуємо вам розклад показів іспанських стрічок про нездійсненні мрії, вічні пошуки себе не і, звичайно ж, як без кохання.

Субота 18 квітня

19:00 «Легко жити з заплющеними очима»

Роуд-муві, тріумфатор Нагород Гойя 2014 року, що забрав усі топ-призи

Режисер: Давід Труеба

Назва фільму взята з пісні Джона Леннона “Strawberry Fields Forever”, яку він написав на зйомках фільму в “іспанському Голівуді” - Альмерії — в 1966 році. Хав’єр Камара, відомий за численними ролями в Педро Альмодовара, грає шкільного вчителя Антоніо, що навчає дітей англійській за допомогою улюблених пісень “Бітлз”. Дізнаючись про прибуття Леннона в Іспанію, він вирушає в мандрівку, щоб висловити вдячність кумирові, а по дорозі підбирає двох підлітків-утікачів.

21:00 «Вісім баскських прізвищ»

Комедія, відзначена багатьма нагородами (включно з трьома «Гойями») за акторські ролі.

Режисер: Эмилио Мартинес Ласаро

Чистокровний андалузець Рафа ніколи не покидав рідної Севільї, бо вона давала йому все, що треба для життя — п'янке вино, гель для волосся та жінок. Однак за однією з них, стійкою перед його чарами басконкою Амайєю, Рафа доведеться погнатися в Країну Басків – аби довести милій, що він в душі справжній баск і достойний її кохання.

Неділя, 19 квітня

19:00 «Дон Кіхот»

Спеціальна подія до 400-річчя з дня публікації другої частини найславетнішого роману Мігеля де Сервантеса

Режисер: Мануель Ґутьєрес Араґон

Екранізація роману Мігеля де Сервантеса про знаменитого лицаря, який прагнув досягнути справедливості...

21:00 «Люди на місцях»

Експеримент, абсурд та сюрреалізм

Режисер: Хуан Кавестані

Стрічка складається з набору непов’язаних коротких замальовок - часом комічних, часом драматичних - напівзімпровізованих відомими іспанськими акторами (Сантьяґо Сеґура, Марібель Верду, Антоніо де ла Торре та інші). Експеримент, абсурд та сюрреалізм під впливом Луїса Бунюеля з одного боку, та Луіса С.К. (автора відомого серіалу «Луї») з іншого – такі елементи цього хаотичного й розмаїтого портрета сучасної Іспанії в період кризи.

Вівторок, 21 квітня

19:00  «Магнітне дерево»

Інтимний сімейний портрет

Режисерка: Ізабель де Аугував'є

Історія про Бруно, що повертається в рідну Чилі після тривалої відсутності. Родинний дім уже виставлений на продаж, і всі збираються для прощання з рідним місцем., «Магнітне дерево» - місцева дивовижа, яку він відвідує заради цікавості - будить у Бруно відчуття зв'язку з майже забутими місцями.

21:00 Вісім баскських прізвищ

 

Середа, 22 квітня

19:00 «Люди на місцях»

21:00 «Магнітне дерево»

П’ятниця, 24 квітня

19:00 «Легко жити з заплющеними очима»

21:00 «Дон Кіхот»

Вартість квитка на один фільм – 20 гривень. Всі фільми демонструватимуться мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Квитки можна придбати в касі Палацу перед сеансом або on-line на ticketclub.com.ua та в касах ticketclub. Щоб забронювати квиток – перейдіть за посиланням.

Детальніше про подію читайте тут.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!