На правах реклами

7 страв, які варто скуштувати на гастрофестивалі True & Local

4054 0
Фермерські сири, м’ясо, соуси і джеми від майже 50 виробників зі всієї України, майстер-класи від шефів і авторські напої з гарбуза – все це на фестивалі локальної гастрономії True & Local від «Лавки традицій», що пройде 27-28 жовтня у Львові. Фестиваль відбудеться вже втретє, але вперше – саме у Львові.

Локальні сири 

На фестивалі буде багато різних сирів, витриманих і молодих. Зокрема будуть і дві місцеві родинні сироварні – «Джерсей» та «Мукко». Цього разу «Лавка традицій» презентує сири з власної сироварні «Чізарні». Окрім сирів, варто звернути увагу на «Старий Порицьк» –  ферму з Волині, власники якої вже в третьому поколінні займаються виготовленням молочної продукції.

Шовдарь 

Закарпатці запропонували власний погляд на хамон і прошутто, однак, як вони стверджують, ще смачніший. Шовдарь – це солено-в’ялено-копчена свинна нога, яка точно не залишить байдужим того, хто любить м’ясо. Шукати на прилавку бренду «Світ м’яса».

Соки з шести видів томатів

Як вам томатний сік, наприклад, із жовтих чи оранжевих помідорів? Свіжі, не консервовані, соки з томатів, вирощених у Львівській області. Продукт представлять на фестивалі в невеликій кількості – і це остання можливість спробувати його ще в цьому сезоні. Вирощує помідори і робить сік «Лагоміна».

Гарбузові: ель, лате і белліні

Головним продуктом фестивалю стане гарбуз. Окрім печеного гарбуза з сиром та патокою, організатори представлять три крафтові напої. Гарбузове лате зі спеціями – pumpkin spice latte – приготує Настя Миколюк, яка очолює кавовий напрямок «Фесту». Популярний у світі алкогольний коктейль белліні приготує Іван Шишкін. Тільки до просекко замість пюре з білих персиків він додасть гарбузове. І ще буде гарбузове пиво, зварене в колаборації «Лавки традицій» і театру пива «Правда» спеціально для відвідувачів фестивалю, його кількість лімітована.

Авокадо-тости

Гастро-ентузіастка, натхненниця фестивалю і бренд-амбасадорка «Сільпо» Аврора Огородник представить свій власний фудпроект у форматі поп-ап кухні, де всі страви будуть приготовані з авокадо. Авокадо-тости – те, що точно треба скуштувати. Поки що подібного закладу в Україні немає, але у світі – це одна з найгарячіших монопродуктових ресторанних концепцій.

Карпатська піца з білих грибів і пструга

Не страва, а чистий гедонізм зі справжніх карпатських грибів і форелі. Готуватиме бренд-шеф мережі «Ципа» Дмитро Таутішев.

Угорський суп «Зуза»

Дослідник закарпатської і карпатської кухонь, шеф ресторану «Золота роза» Сергій Пожар приготує наваристий угорський суп з гусячих або курячих шлунків. Чудова страва у цю вже по-справжньому холодну пору.

Де і коли проходить фестиваль 

27-28 жовтня (у суботу – 11:00-20:00, у неділю – 11:00-18:00), магазин «Сільпо» в ТРЦ Victoria Gardens (вулиця Кульпарківська, 226А). Вхід безкоштовний.

Детальніше про фестиваль – на сторінці події.

Фестиваль True & Local – важлива частина проекту «Лавка традицій», що об’єднує локальних виробників зі всієї України. Фестиваль – це стартовий майданчик для усіх, хто вирішив створювати власні продукти чи страви, і в кого виходить це робити дуже добре. Організатори прагнуть показати, що продукти на полицях створюють живі люди з власною філософією, смаком і поглядом на їжу. Формат фестивалю – найкраща нагода зустрітися з ними,  поспілкуватися і дізнатися усе про їхні продукти.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!