У Львові пройде Олімпіада для дітей з розумовими вадами

1687 0
З 3 до 5 жовтня у Львові пройде Спеціальна Олімпіада I Special Olympics Open Games in Lviv. Під час змагань буде розіграно 50 комплектів нагород в чотирьох видах спорту, а саме: плавання, настільний теніс, футбол та флорбол.

Участь в іграх візьмуть 25 делегацій з 10 областей України (Львівська, Волинська, Житомирська, Одеська, Херсонська, Харківська, Запорізька, Київська, Полтавська, Черкаська) та делегації з Польщі й Казахстану. Загалом очікують більше 250 учасників. Враховуючи ситуацію в Україні, відмовилися приїхати команди з Литви, Австрії, Ізраїлю, Естонії та ряд інших країн, які ще в квітні попередньо підтверджували свою участь, інформує прес-служба Львівської міськради.  

«Ініціатива провести ігри отримала схвалення від Special Olympics Europa/Eurasia, що є неабияким досягненням. Змагання такого рівня для дітей та молоді з вадами розумового розвитку  вперше відбудуться на території України. Завдяки цьому Львівщина в спортивному плані вийде на новий якісний рівень. Окрім I SO Open Games in Lviv за останній рік Special Olympics - Lviv привертала увагу Європи організацією Перших міжнародних змагань з плавання за програмою Спеціальних Олімпіад (Львів, 28-30/11/2013); участю Львівської команди в Міжнародних змагання з флорболу (Ліхтенштейн-Австрія, 24-27/04/2014) та в міжнародних змаганнях з плавання у відкритій воді на дистанції 1500 м (Нідерланди, 13-15/06/2014).

«Завдяки нашій постійній участі у міжнародних змаганнях, збільшується квота атлетів СО України, в Всесвітніх та Європейських іграх. На сьогоднішній день керівництво Special Olympics - Lviv, працює над отриманням незалежної, окремої від Всеукраїнської, регіональної програми. Дана ініціатива отримала попереднє схвалення від керівництва Special Olimpics Europa/Eurasia», – зазначив голова організаційного комітету I SO Open Games in Lviv Андрій Породко.

Довідка:

Змагання відбудуться на чотирьох локаціях: "Інтерспорт" (вул. Городоцька, 174), "Спорт Лайф" (вул. Зубрівська, 38), "Динамо" (вул. Зелена, 59-63), ДЮСШ-1 (вул. Чернівецька, 4).

Детальна інформація за телефонами: (032) 253 0 252; (063) 238 07 01, Андрій Породко, голова «САМІ».

ТЕГИ: олімпіада

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!