У Львові пройде перший кіберспортивний турнір області

1451 0
Його проведення стало можливе завдяки партнерству Львівської обласної ради, Асоціації Рад Львівщини та клубу Force Arena.
Фото: Nachasi

Фото: Nachasi

На Львівщині 11 грудня стартує перший в області кіберспортивний турнір. Учасники змагатимуться у дисципліні CS:GO 5x5, призовий фонд – 40 000 гривень.

Кіберспорт чи е-спорт – вид спортивної активності, в якій гравці розвивають і тренують як розумові, так і фізичні навички. У вересні 2021-го в Україні відзначили першу річницю дня, коли кіберспорт визнали офіційним видом спорту.

Організатори турніру: Асоціація Рад Львівщини спільно з Львівською обласною радою таким чином вирішили розвинути можливості молодих людей регіону. Аби він відбувся на високому рівні, до партнерства запросили досвідченого гравця у ніші: Force Arena – найбільший кіберспортивний клуб Західної України, який якраз святкуватиме свій день народження.

«Вважаємо нашу співпрацю гарним прикладом партнерства державної установи з приватним бізнесом. Для призового фонду залучили спонсорів, що виділили 40 000 гривень, також будуть професійні геймерські подарунки», – розповів виконавчий директор Асоціації Андрій Якимів.

Турнір відбуватиметься у 2 раунди. До фіналу потраплять три найсильніші колективи, які й розіграють між собою призові місця. Зокрема, переможець турніру отримає – 50% призового фонду, 2-е і 3-е місця, відповідно – 20% і 30%.

Уже зареєструвалися 35 команд (по 5 чоловік у команді).

Асоціація Рад Львівщини у цьому кіберспортивному турнірі особливий акцент робить на соціальну складову. Майже 100 дітей та підлітків з різних громад Львівщини відвідають змагання та подивляться як відбувається турнір та поспілкуються з досвідченими гравцями. «Таким чином плануємо сприяти розвитку молоді, розширити їхнє світобачення та мотивувати розвиватися різносторонньо», – зазначають в Асоціації.

У Force Arena особливо відзначають зацікавленість влади і пишаються партнерами з державних установ, які йдуть в ногу з часом та підтримують розвиток кіберспорту.

«Це добре, коли бізнес та держава рухаються в одному напрямку. Попереду на нас чекає низка сумісних проєктів eSports LVIV!», – каже Олександра Сов’як з кіберспортивного клубу.

Кіберспортивний клуб Force Arena (на площі Адама Міцкевича, 10) розпочав роботу рік тому. Заклад облаштований новітнім обладнанням, постійно проводить кіберспортивні турніри з різних дисциплін. На базі клубу є 60 комп’ютерів останнього покоління, завдяки яким проведення eSports-заходів можливе на найвищому рівні.

Окрім достойного призового фонду на учасників чекають призи від передового виробника девайсів Logitech G.

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!