У Львові пройде «Тиждень іспанського кіно». Програма

2016 0
За сприяння посольства Іспанії з 7 по 16 серпня у Львівському кіноцентрі відбудеться «Тиждень іспанського кіно», повідомили у кіноцентрі.
фото: vinnitsa.info, stezhkamu.com, www.saga.ua

фото: vinnitsa.info, stezhkamu.com, www.saga.ua

Із 7 по 16 серпня львів’янам покажуть 8 успішних іспанських стрічок на різну тематику. Фільми йтимуть іспанською мовою з українськими субтитрами.

Тиждень кіно розпочнеться 7 серпня о 19:00 показом мелодраматичної комедії Primos (Кузени) про спробу молодого нареченого повернути свою кохану в день весілля.

Primos (Кузени): 7 серпня (19:00), 8 серпня (21:00); 9 серпня (19:00)

Молодого Дієго напередодні весілля кидає наречена. Він придумує план, згідно з яким пропажу нареченої необхідно приховати, з'явитися в церкві в день весілля, напитися, прочитати промову, заново закохатися у свою першу подружку ... і повернути наречену.

 

Tapas(Тапас): 07 серпня (21:00); 08 серпня (17:00); 09 серпня (21:00)

Тапас - іспанський фільм 2005 року, який розповідає історії з реального життя «маленьких людей» навколо тапас-бару (тапас- це закуска, яка подається допива або вина) в приміських районах Барселони. Жінка середнього віку та молодий чоловік; торговка наркотиками та її смертельно хворий чоловік, власник тапас-бара і його колишня дружина, два китайських іммігранта, усі вони є героями історії, про яку розповідає фільм

 

Arrugas (Зморшки): 08 серпня (19:00); 10 серпня (21:00); 11 серпня (17:00)

«Зморшки» - іспанський повнометражний мультфільм режисера Ігнасіо Феррерас, заснований на коміксі Пако Рока. Робота над стрічкою проходила взимку 2010 і влітку 2011 року, її бюджет склав 2 млн євро. Прем'єра фільму відбулася на 59-му кінофестивалі в Сан-Себастьяні 19 вересня 2011. Мультфільм отримав премію «Гойя» за кращий анімаційний фільм.

Головний герой фільму Еміліо, колишній директор регіонального відділення банку, відправлений сім'єю свого сина в будинок престарілих. У Еміліо - рання стадія хвороби Альцмейгера. Тут його другом стає сусід по кімнаті Мігель, у якого немає рідних. Заповзятливий Мігель знаходиться в здоровому глузді. Прогресуюча хвороба Еміліо загрожує йому переводом на верхній поверх,  зовсім безнадійним…

 

18 comidas (18 страв): 10 серпня (17:00); 11 серпня (19:00); 13 серпня (21:00)

Вуличний музикант вперше за багато років зустрічає свою колишню любов. Двоє приятелів вирішують як слід напитися разом. Хлопець готує для дівчини, в яку закоханий, але вона так і не приходить. Двоє чоловіків люблять один одного, але змушені приховувати свої почуття від оточуючих. Дівчина мріє стати співачкою, але працює кухарем. Інша дівчина не задоволена своїми відносинами з хлопцем, не підозрюючи, що по ній божеволіє інший чоловік. Турист з Македонії заблукав на вулицях Сантьяго. Літні чоловік з дружиною за час спільного життя, здається, встигли обговорити все на світі, тому проводять сніданок, обід і вечерю в абсолютному мовчанні ... «18 страв» - це альманах історій, учасників кожної з яких не об'єднує нічого, крім щирого прагнення до щастя ... і любові до кулінарії.

 

Un novio para Yasmina (Наречений для Ясміни): 10 серпня (19:00), 11 серпня (21:00), 13 серпня (17:00)                                                                                       

Ясміна – освічена і приваблива марокканка, яка приїхала до Іспанії з наміром продовжити навчання в університеті. Дівчина не відчуває себе частиною ані марокканського суспільства, ані іспанського. Єдине місце, де вона почувається зручно, – це асоціація допомоги іммігрантам. Ясміна переживає пристрасні та нетипові стосунки з Хаві.

  

80 Egunean (80 днів) 13 серпня (19:00); 14 серпня (21:000; 15 серпня (17:00)

Героїні фільму познайомилися ще в середній школі, але сувора мораль тих років не дозволила їхнім стосункам зайти далі, ніж просто дружба. Пізніше долі дівчат розійшлися: одна з них вийшла заміж і оселилася на фермі, друга відправилась подорожувати світом, остаточно визначилася зі своєю сексуальною орієнтацією і, зробивши успішну кар'єру викладачки фортепіано, через п'ятдесят років вийшла на пенсію і повернулася в Сан-Себастьян.

Випадкова зустріч в лікарні перевертає долі колишніх подруг. Почуття, яким не судилося розкритися багато років тому, опановують ними. Героїням належить вирішити, чи зможуть вони в сімдесят років почати нове життя, або розум візьме гору над почуттями

 

Chico & Rita ( Чіко і Ріта ) 14 серпня (17:00); 15 серпня (19:00); 16 серпня (21:00)

Ця пристрасна історія кохання почалася на Кубі кінця 40-х років. Чіко - молодий піаніст, закоханий у джаз, Рита мріє стати великою співачкою. З тієї ночі, коли з волі долі вони знайомляться в танці в одному з клубів Гавани, життя постійно з'єднує і розлучає їх, як персонажів болеро.

 

la lluTambiénvia (Вони продають навіть дощ)14 серпня (19:00); 15 серпня (21:00); 16 серпня (19:00)

Історія двох людей, які приїжджають в болівійське місто Кочабамба, щоб зняти фільм про Христофора Колумба, але в Кочабамба в цей час вибухнула страшна війна між місцевими жителями і багатонаціональними приїжджими за приватизацію водних ресурсів.

 

Відкриття Тижня іспанського кіно відбудеться в п’ятницю 7 серпня  о 18:30 у Львівському кіноцентрі (вул. В.Великого 14а (парк «Горіховий гай»).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!