Політична реклама

У Львові пройде українсько-польська гастрономічна дуель

1664 0
Перша післявоєнна українсько-польська гастрономічна дуель, ярмарок галицьких продуктів та тематична науково-практична конференція – ці та інші заходи відбудуться у рамках Міжнародного форуму «Галицька кухня: славні традиції, велике майбутнє».

Форум пройде 13-14 березня 2013 року у Львові, в Актовій залі ЛНУ ім. Франка, Музеї ідей та ще на кількох конференційних майданчиках. Організаторами його є Клуб галицької кухні, Історичний факультет ЛНУ ім. І. Франка, Львівський туристичний альянс та Львівська міська рада. Про це повідомили у прес-службі ЛМР.

Участь у форумі візьме кілька десятків рестораторів, кухарів, науковців, письменників, журналістів з України та Польщі. Вони не лише виступатимуть із доповідями, але й дискутуватимуть про те, чим на загал є галицька кухня. У дискусії, окрім заявлених учасників, зможуть взяти всі охочі.

"Для нас дуже важливо, щоб це відбулось у Львові. Тому що Львів завжди був лідером в ідеях, в концепціях, в галицькій кухні, і потім ці ідеї розходились далі. Важливо, щоб у Львові збиралась інформація про галицьку кухню і зі Львова виходили ці концепції. Адже мусять бути носії для людей, щоб ті розуміли, що таке галицька кухня. Ми співпрацюватимемо з усіма, хто займається фестивалями, які розвивають нашу галицьку кухню і намагатимемось підвищувати її рівень" - зазначив Марк Зархін, голова оргкомітету Форуму, президент Гільдії рестораторів Львова.

Практична частина Форуму передбачає проведення Ярмарку галицьких продуктів, який проходитиме 14 березня у дворику Музею Ідей на вулиці Валовій. Попри презентації і продаж продукції від виробників та рестораторів з України та Польщі, тут заплановано спільне приготування однієї з традиційних галицьких страв учасниками. Вхід на Ярмарок, так само як і на обидві частини конференції (теоретичну та практичну) – вільний. На всі інші заходи – за запрошеннями.

Також відбудеться низка гастрономічних екскурсій і майстер-класів. Кожен обід, кожна вечеря учасників форуму стануть одночасно майстер-класом та презентацією галицьких страв. Зокрема, велику вечерю першого дня організовує ресторан «Вінтаж Бутік Готель». Власники готелю спільно з шеф-кухарем відтворять давню родинну страву, яку презентуватимуть у подачі haute cuisine (висока кухня).

Ще одним практичним заходом форуму стане Перша українсько-польська гастрономічна дуель, у якій візьмуть участь четверо кухарів – по двоє з Польщі та з України. Один кухар з України, один із Польщі прилюдно готуватимуть ту саму першу страву за своїми власними рецептами, потім інша пара кухарів готуватиме другу страву – за тим же принципом. Окрім атракційної складової та пригощання гостей, така дуель дасть можливість зрозуміти, наскільки схожими між собою на цей момент є польський та український варіанти галицької кухні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!