У Львові пройшли перегони роботів-автомобілів. Фото

2623 0
На вихідних до Львова з'їхалися творці роботів-автомобілів із кількох областей України та Білорусі
фото: facebook.com/evgeny.kraws

фото: facebook.com/evgeny.kraws

У  Національному університеті «Львівська політехніка» 22 жовтня відбулися міжнародні змагання: на одній з найскладніших в Україні трас змагалися автомобілі-роботи. Аби перемогти, цілком автономний робот, оснащений спеціальними датчиками, самостійним енергоживленням та «розумом»-програмою повинен був найшвидше здолати десять кіл траси. Умови дуже схожі до Королівських перегонів «Формула-1». Обмеження для роботів мінімальні: вага (не більше 3 кг) та габарити.

Участь у змаганнях за «Кубок Політехніки» взяли 20 команд зі Львова, Рівного, Івано-Франківська, Харкова, Одеси та Мінська. До змагань допускалися не лише студенти. Спочатку роботи проходили сертифікацію та відбір на здатність самостійно долати трасу: до фінальних заїздів допущено лише 13 команд з 20-ти. Навчально-тренувальна траса з робототехніки кафедри Фотоніки університету дуже складна: двоповерхова «вісімка» не з круглими квадратними кутами.

Перемогла команда Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника. Друге місце у господарів з «Львівської політехніки», а третє – у команди Одеського національного політехнічного університету. Змагання за «Кубок Політехніки» проводилися вже вчетверте. Переможці перегонів, окрім медалей та грамот, отримали в якості нагороди термоповітряну паяльну станцію.

Читайте також: У Львові назвали найкращі стартапи року

Фото та інформація зі сторінки Evgeny  Kraws у Facebook


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!