У Львові приберуть атракціони із площі перед Оперою

3061 0
Сьогодні, 30 грудня, депутати Львівської міськради заборонили встановлення будь-яких атракціонів на площі перед Оперним театром. За таке рішення проголосували 58 депутатів ЛМР. Про це інформують у прес-службі міськради.
Фото: facebook.com

Фото: facebook.com

«Заборонити встановлення будь-яких видів атракціонної техніки (пересувні, надувні, механізовані, у тому числі дитячі електромобілі) на площі перед Львівським національним академічним театром опери та балету імені Соломії Крушельницької на просп. Свободи, 28 (біля фонтану)», – йдеться у тексті рішення.

Читайте також: Як зміниться площа перед Оперою у Львові? Візуалізація

Демонтувати атракціони на площі перед Оперним театром мають представники Галицької районної адміністрації, «Муніципальної дружини» та Галицького відділу поліції. За словами директора департаменту економічної політики ЛМР Ірини Кулинич, усі атракціони перед Оперним театром були незаконними – міськрада не видавала дозволів на їх встановлення.

Нагадаємо, 23 червня, виконавчий комітет Львівської міської ради погодив проведення капітального ремонту фонтану перед Оперою.  Як зазначає головний архітектор Львова, наразі він знаходиться у задовільному стані, але оскільки знайшовся благодійний фонд «Сокар-Благо», який у знак дипломатичної азербайджансько-української дружби виявив ініціативу зробити Львову подарунок – провести реконструкцію фонтану, то влада міста її підтримала: «Загалом було подано лише кілька ескізів, а проект самого фонтану тільки починає розроблятися. Проте ми вважаємо, що фонтан, який є, не підходить для нашого клімату. Тому що взимку він пустує. Там лежить сміття, якісь кульки і його постійно треба чистити. Коли фонтан є в одній площині із мощенням, на нього можна і ставати, і ходити,  і ставити там ялинку».

 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!