У Львові прибрали сміттєзвалище поблизу львівського аеропорту

1620 0
Наразі на території проводять дезінфекцію, після чого її засиплять піском.
Фото: прес-служба ЛОДА

Фото: прес-служба ЛОДА

У Львові прибрали сміття на перевантажувальній станції на вулиці Північній, що неподалік Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Читайте також: Яким буде перший сміттєпереробний завод у Львові. Візуалізація

За словами директора департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарія Романчука, сміття з перевантажувальної станції  відвозять на полігони області та поза її межі. Наразі станцію дезінфікують, а після фінальної зачистки територію вирівняють піском. 

Перевантажувальна станція розташована неподалік львівського аеропорту. 31 липня літак зі Львова здійснив у Києві екстрену посадку, оскільки в один із його двигунів потрапили птахи, яких приваблює сміття на Північній. Схожа ситуація також сталась із пасажирами рейсу Львів – Неаполь італійської авіакомпанії Ernest Аirlines. Тоді на території перевантажувальної станції встановили пристрої для відлякування птахів.

«За період очищення, а це майже 2,5 місяці, нам вдалось вивезти до 10 тисяч тонн відходів, понад ту кількість, яка сюди надходила»— додав Олег Гайовшин, директор підприємства «АВЕ Львів», яке вивозило сміття зі станції.

Читайте також: Чи варто львів'янам сортувати вдома сміття? Роз'яснення від перевізників і посадовців

Нагадаємо, що прибрати сміття з перевантажувальної станції на вулиці Північній мали ще до кінця липня минулого року. Потім на це дали ще місяць. У вересні Назарій Романчук повідомляв Tvoemisto.tv, що станцію очистять до середини місяця. На початку серпня в ЛОДА повідомили, що вивезуть всі відходи впродовж 10 днів. У серпні цього року виконавчий комітет Львівської міської ради зобов’язав ЛОДА прибрати сміття до 1 вересня заборонив функціонування цієї ділянки як сміттєзвалища.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!