У Львові придумали, як вирішити проблему шумового забруднення

4445 0
Публічне обговорення щодо проблем шумового забруднення зініціювало КУ «Інститут міста» у форматі Urban Cafe
Фото: іwoman.in.ua

Фото: іwoman.in.ua

Львівські студенти, експерти та фахівці обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України представили варіанти вирішення проблеми шумового забруднення міста. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Читайте також: Хто найбільше забруднює довкілля на Львівщині. Топ-4 підприємств

Після презентацій власних проектів учасники громадських обговорень виділили основні заходи, які необхідні місту, щоб знизити шумове забруднення:

Пропозиції для вулиць із історичною забудовою:

- Розробити схему типів покриття вулиць Львова: створити робочу групу за участю представників профільних управлінь для створення відповідної схеми;

- Встановити обмеження швидкості руху на вулицях у центральній частині Львова, згідно зі схемою;

- Встановити обмеження руху приватного транспорту в центральній частині Львова;

- Внести коригування у Генеральний план Львова згідно з вище згаданою схемою;

- Проводити комплексне озеленення вулиць: дво- і триярусне;

- Запроваджувати сучасні конструктивні засоби обмеження швидкості на вулицях (підняті переходи, підняті перехрестя, шикани, антикишені, міні-кільця);

- Запровадження практики та створення стандарту щодо комбінації типів бруківки під час проведення ремонту вулиць. Використання дрібної мозаїки в місцях, де рухаються автомобілі та грубої бруківки на місцях для паркування автомобілів.

Пропозиції для вулиць із модерністичним плануванням:

- Проводити комплексне озеленення вулиць: дво- і триярусне;

- Створювати роздільні смуги з щільним озелененням та проводити озеленення уже наявних роздільних смуг;

- Застосовувати заспокоєння руху на не магістральних вулицях (підняті переходи, підняті перехрестя, шикани, антикишені, міні-кільця);

- Запроваджувати зелені хвилі на світлофорах (автомобільний транспорт створює багато шуму на старті);

- Встановлювати шумозахисні екрани в місцях, де вони не будуть створювати суттєвих бар’єрів для пересування людей та не шкодитимуть естетичному вигляду вулиць;

- Внесення вимог ДБН щодо рівня шуму у технічних завданнях і містобудівних умовах та обмеженнях під час нового будівництва.

Нагадаємо, нещодавно громадська організація «Екологічні ініціативи» представила концепцію електромобільності міста, одним із пунктів якої є зменшення шумового забруднення у місті внаслідок збільшення кількості електротранспорту.

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!