У Львові призначили керівника департаменту міської мобільності. За що він відповідатиме

1167 0
На сьогодні, за словами Олега Забарила, основними завданнями департаменту міської мобільності і вуличної інфраструктури є впровадження електронного квитка, співпраця з міжнародними інституціями в напрямку збільшення одиниць громадського транспорту у Львові, впорядкування зон паркування та ін.
Фото: Анни Чистякової

Фото: Анни Чистякової

Директором департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР став Олег Забарило, а начальником управління вуличної інфраструктури Кирило Новіков. Про це під час апаратної наради повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Читайте також: У Львові показали, яким буде перший транспортний хаб на вулиці Бандери. Візуалізація

«На останній сесії ми прийняли всі відповідні рішення щодо роботи департаменту міської мобільності і вуличної інфраструктури. Я підписав розпорядження про його офіційне призначення. У підпорядкуванні цього департаменту є наші стратегічні комунальні підприємства АТП №1, «Львівавтодор» і «Львівелектротранс». Бажаю плідної співпраці та реалізації важливих для міста проектів», – сказав міський голова.

На сьогодні, за словами Олега Забарила, основними завданнями департаменту міської мобільності і вуличної інфраструктури є впровадження електронного квитка, співпраця з міжнародними інституціями в напрямку збільшення одиниць громадського транспорту у Львові, впорядкування зон паркування та ін.

«Першочерговою ціллю для департаменту міської мобільності є впровадження електронного квитка у Львові. Також будемо працювати над придбанням додаткових одиниць рухомого складу. Є низка проектів щодо придбання як автобусів так і електротранспорту, модернізації контактної мережі. Крім того, працюватимемо над питанням впорядкуванням паркуванням у місті.

Проведемо інвентаризацію всіх потенційних майданчиків для паркування в межах першої, другої і третьої зон паркування. На сьогодні ми набираємо штат інспекторів з паркування. Їх має бути 112 людей. Вже оголошено конкурс на 40 осіб. Тому, завдяки комплексному підходу до проведення інвентаризації, облаштуванню платних майданчиків для паркування, зокрема в центральній частині міста, і ефективній роботі інспекторів з паркування, нам вдасться впорядкувати паркування, стимулювати людей користуватися громадським транспортом, не порушувати правила дорожнього руху і правила паркування», – пояснив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

Читайте також: У Львові обіцяють розширити веломережу і покращити мобільність у місті

Нагадаємо, що депутати ЛМР у лютому 2021 року створили новий департамент міської мобільності і вуличної мережі. У Львові призначили виконуючого обов’язки керівника нового департаменту міської мобільності та вуличної мережі ЛМР. Ним став Олег Забарило, який до цього займав посаду начальника управління економіки департаменту економічного розвитку у міськраді. Сьогодні, 19 листопада, Олег Забарило став директором нового департаменту.


 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!