У Львові призначили керівника управління з питань надзвичайних ситуацій та тероборони

1484 0
До цього він вже працював на посаді позаштатного радника міського голови з питань територіальної оборони та цивільного захисту населення.
фото пресслужби лмр

фото пресслужби лмр

Колишній заступник командира 80-ї десантно-штурмової бригади з озброєння, підполковник Микола Грицайчук очолив управління з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони ЛМР. До цього він вже працював на посаді позаштатного радника міського голови з питань територіальної оборони та цивільного захисту населення.

«Коли ми почали перезавантаження нашого управління з надзвичайних ситуацій, то зрозуміли, що нам конче потрібна людина саме військова. Він (Микола Грицайчук, – ред.) знає, що таке війна не зі слів чи книжок, бо здобув неоціненний досвід, який сьогодні зможе використати для безпеки нашої громади», – цитує міського голову Львова Андрія Садового пресслужба ЛМР.

Читайте також: Одна бригада, сім батальйонів. Як у Львові планують організувати оборону у разі наступу Росії

Додамо, що Микола Грицайчук освіту здобував у військовому інституті Національного університету «Львівська політехніка» за спеціальністю «Автомобілі та автомобільне господарство». Отримав диплом з відзнакою.

У 1998 – 1999 роках проходив військову службу у 6 окремій аеромобільній бригаді міста Хирова на Львівщині, у липні 1999 – червні 2004 років був курсантом військового інституту Національного університету «Львівська політехніка». Із 2004 по 2018 рік перебував на військовій службі у 80 окремій бригаді Десантно-штурмових військ ЗСУ на посадах командира взводу, помічника начальника служби, начальника служби та заступника командира військової частини з озброєння. Військове звання – підполковник.

Також Микола Грицайчук брав участь в бойових діях за місто Слов’янськ, рейді 80 Бригади в Луганський аеропорт та боях навколо летовища. Двічі поранений. Нагороджений державними нагородами: медаллю «За військову службу Україні», указ Президента України від 8 вересня 2014 року № 708/2014, та орденом «Богдана Хмельницького ІІІ ст.», указ Президента України від 13 серпня 2015 року №473/2015.

Читайте також: Львову потрібно 3,5 млн на облаштування батальйону тероборони за новими стандартами

Досвід роботи:

08.2018 – 10.2018 – ТОВ «Фалькон мілітарі Солюшинс» на посаді інженера інформаційно-телекомунікаційних систем.

07.2018 – 11.2019 – військова частина А3358 на посаді моториста 3-го розряду

11.2019 – 01.2022 – державне підприємство «Львівський бронетанковий завод» на посаді начальника гаража.

Із 25.01.2022 – позаштатний радник Львівського міського голови з питань територіальної оборони та цивільного захисту населення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!