Політична реклама

У Львові призупинилася торгівля земельними ділянками

1484 0
Сьогодні Львівська міська рада на торгах продала право оренди земельної ділянки, площею 342 кв.м., за ціною 23,8 тис. грн. на рік.

На торги виставили лише один лот, на нього претендували лише два учасники повідомляє Вголос.

За словами начальника управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин ЛМР Михайла Бокала, через політичну ситуацію в країні підприємницька активність сильно знизилась, продаж та оренда великих ділянок під готелі і житлову забудову у місті фактично зупинились. Незначний попит залишився хіба на невеличкі ділянки.

Зокрема, сьогодні продали право оренди ділянки на вул. Сихівській-Полуботка, яка призначена для тимчасового закладу торгівлі. Стартова ціна оренди  21,5 тис. грн. на рік. Крок торгів піднімали 18 разів, таким чином вартість оренди зросла на 2 250 грн. – до 23,8 тис. грн.

«Якщо минулого разу, коли ми продавали право оренди, було 11 учасників, стартова ціна з 8 тисяч гривень зросла до 120 тисяч гривень. А сьогодні з 21 тисячі до 23 тисяч. Це слабо», – зазначив Бокало.

Чергові земельні торги відбудуться наприкінці квітня, на які планують винести щонайменше чотири ділянки та чи будуть на них претенденти в міській раді прогнозувати не беруться.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!