Старовинний дворик у центрі Львова отримав нове дихання. Фото

4284 0
З кінця жовтня тривають будівельно-ремонтні роботи у двох львівських двориках. Першими стали дворики по вулиці Наливайка, 17, де проект вже перейшов у завершальну фазу, та на Коперника, 30. Роботи в дворі на вул. Дрогобича, 10 розпочнуться або через декілька тижнів, або ж, з огляду на погоду, будуть відкладені до весни.
Дворик на вул. Наливайка до і після/фото з FB marta.yatsyshyn

Дворик на вул. Наливайка до і після/фото з FB marta.yatsyshyn

"Облагородження внутрішніх дворів є важливим кроком на шляху до покращення умов життя у вузькому історичному середмісті, де не має достатньої кількості відкритого простору, бракує дитячих майданчиків і затишних місць для відпочинку на відкритому повітрі", - розповіли >Tvoemisto.tv учасники cпільного німецько-українського проекту "Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова" GIZ.

Нагадаємо, навесні 2014 року було оголошено конкурс, до участі в якому могли долучатися громади мешканців багатоквартирних будинків історичного центру Львова. Переможці отримали фінансову підтримку для облагородження внутрішніх дворів. Загалом зголосилися мешканці десяти різних будинків. За критеріями, сформульованими в умовах конкурсу, працівники обрали три подвір’я.

Читайте також: Як виглядали ці дворики до ремонту

У травні розпочались перші зустрічі, на яких було зібрано очікування й побажання мешканців, а тоді в червні-липні були представлені й обговорені перші ідеї щодо оформлення та матеріалів. Після приблизно трьох спільних обговорень було затверджено проекти. Використання природних матеріалів, застосування екологічних технологій, велика частка зелених насаджень, якісний простір для відпочинку – ці фактори були однаково важливими для планування усіх трьох проектів.

Наступним етапом стало детальне технічне планування виконання, підготовка угод, пошук фірм-виконавців, оголошення тендеру та збір фінансових внесків громадян.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!