Політична реклама

У Львові ремонтуватимуть 6 театрів: замінять сцену, дах, опалення

1203 0
У Львові планують провести ремонти у шести театрах. Кошти на це підуть як з міського бюджету, так і від інвесторів. Ремонти передбачає Програма підвищення безпеки театральних постановок у театрах міста Львова, яку прийняли депутати 19 червня на сесії Львівської міської ради.
Фото: uk.wikipedia.org

Фото: uk.wikipedia.org

Про це tvoemisto.tv повідомила начальник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич.

Національний академічний драматичний театр імені Марії Заньковецької (вул. Лесі Українки, 1) отримає 200 тис. грн на ремонт сцени. Нагадаємо, стара дерев’яна підлога на сцені в поганому стані. Раніше львівські виконавці погодились дати кілька благодійних концертів у театрі, а отримані за квитки кошти віддати на ремонт сцени. Театр є державним.

Львівський драматичний театр імені Лесі Українки (комунальний театр, вул. Городоцька, 36). «Тут потрібно відремонтувати гардероб, адже там – грибок, осипається штукатурка», – пояснила Гелена Пайонкевич. На ці роботи передбачено 200 тис. грн.

Львівський академічний духовний театр «Воскресіння» (пл. Генерала Григоренка, 5). «В театрі в критичному стані дах. На його реомнт передбачено 600 тис. грн, на електрообладнання – 750 тис. грн», – сказала чиновниця.

Також ремонту потребує мала сцена Першого українського театру для дітей та юнацтва (вул. Гнатюка, 11). На це потрібно 300 тис. грн.

Львівський академічний театр імені Леся Курбаса (вул. Курбаса, 3) отримає оновлену систему теплопостачання за інвестиційні кошти. Інвестор, що поряд будує приватний об’єкт, нажасть ці кошти за інвестиційним договором. Йдеться про 1,26 млн грн.

Крім цього у Львівському театрі естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» (вул. Фредра, 6) за 60 тис. грн проведуть реконструкцію аварійного виходу з театру.

«Ремонтні роботи проходитимуть за кошти загального фонду і бюджету розвитку Львова та за інвестиційні кошти. Більшість робіт заплановано на цей рік», – сказала Гелена Пайонкевич.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!