У Львові ремонтуватимуть дах костелу, якому майже півтора століття

2676 0
У Львові у вересні планують почати реконструкцію даху пам’ятки ХІХ століття – храму святого Івана Золотоустого, який знаходиться на вул. Лисенка, 43. Ремонт мав розпочатись ще 2012 року, однак через зміни порядку подання документації, міська рада відклала це питання.
Фото: ct.lviv.ua

Фото: ct.lviv.ua

Про це у середу, 13 серпня, під час апаратної наради у Львівській міській раді, повідомив заступник міського голови Олег Синютка, пише ZAXID.NEТ.

Згідно з його усним розпорядженням, робота над заміною даху повинна розпочатись не пізніше 15 вересня.

Начальник управління охорони історичного середовища Львівської міськради Лілія Онищенко розповіла: «Якщо раніше ми подавали дефектний акт (документ, який підтверджує потребу провести ремонт даху, – ред.), то згідно зі змінами у законодавстві, тепер потрібно готувати проектну документацію (на ремонтні роботи), тому минулого року ремонт даху так і не почався», – пояснила затримку в роботі чиновниця.

Наразі міське управління охорони історичного середовища готує всю необхідну документацію, і Лілія Онищенко сподівається, що до вересня знайдуть підрядника, який виконає роботу, адже дах костелу протікає і внаслідок цього можуть зруйнуватись стінописи, які, за словами чиновниці, знайдено під штукатуркою.

«Це дуже складна робота, тому важко знайти фірму, яка б її виконала. Якщо не знайдемо ніякої фірми, то доведеться оголошувати тендер. У такому випадку роботи у вересні навряд чи розпочнуться», – розповіла Онищенко.

Торік управління охорони історичного середовища Львівської міської ради не могло знайти підрядника, який виконав би заміну даху костелу святого Івана Золотоустого.

Довідка:

Храм святого Іоана Золотоустого – храм у Львові на вулиці Лисенка, 43, колишній Костел Найсвятішого Серця Ісусового і монастир францисканок. Архітектор: Юліан Захаревич, скульптор: Леонард Марконі, початок будівництва – 1877 рік, кінець будівництва – 1889 рік. Стиль: еклектика. Належність – УПЦ КП.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!