У Львові ремонтуватимуть вікна за програмою співфінансування

2022 0
Львів’ян запрошують долучитися до обговорення програми.
Фото: lvivpost.net

Фото: lvivpost.net

Наступного року у Львові планують розпочати програму реставрації вікон у будинках, що належать до культурної спадщини міста, за співфінансуванням мешканців та міської ради. Про це інформує прес-служба ЛМР.

Читайте також: Екскурсія львівськими двориками після оновлення. Фото

Як повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, таке рішення прийняли через встановлення пластикових вікон у будинках історичної спадщини і штрафи, які адміністративна комісія щотижня накладає на власників приміщень.

«Найпоширеніше порушення — це встановлення пластикових вікон замість дерев’яних. Оскільки головна ціль нашої комісії не накладання максимальної кількості штрафів, а збереження культурної спадщини Львова, тому було прийнято рішення, щоб з наступного року розпочала роботу програма співфінансування реставрації вікон у будинках», — розповів Андрій Москаленко.

Читайте також: У Львові оштрафували першого порушника за пластикові вікна в пам’ятці архітектури

Львів’ян запрошують долучитися до обговорення програми, яке відбудеться 19 вересня о 18.00 год. у великій сесійній залі Львівської міської ради (пл. Ринок, 1, каб. 202).

Нагадаємо, впродовж 2009-2017 р. у Львові діяв проект «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» (GIZ). У межах цього проекту у співфінансуванні німецького товариства та мешканців відреставрували 148 історичних брам. 70% вартості робіт фінансувало німецьке товариство, а 30% мешканці.

Читайте також: Німецьке товариство GIZ повертається до Львова з новим проектом

1 лютого 2018 року виконком ЛМР продовжив дію програми. Згодом у німецькому товаристві GIZ заявили про повернення у Львів із новим проектом. Наразі відремонтували 5 брам. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!