У Львові ремонтують балкон будинку, де мешкав Грушевський. Фото

2507 0
Ремонт балкону обійдеться міському бюджету у майже 250 тис. гривень.
Фото: Віктор Гальчинський

Фото: Віктор Гальчинський

У будинку на вулиці Рутковича, 6 у Львові триває ремонт балконів. Як повідомили в управлінні охорони історичного середовища ЛМР, вже вилито форми для відновлення ліпного декору, виготовляється півкругла форма для відновлення огорожі та каркас для кріплення сегментів декору і мушель.

Роботи виконує ФОП Федоришин Андрій. Договір з ним уклали в квітні цього року, а ремонт мають завершити до кінця квітня наступного року. На це з міського бюджету виділили майже 250 тис. гривень.

Читайте також: Нетуристичний Львів: старий університет, палаци архітекторів та «пристань» біля парку

Зазначимо, вулиця Рутковича, що веде у бік Стрийського парку, з'явилась у 1870-х роках і колись називалася Цегельною на честь маленької міської цегельні, що була розташована далі.

Будинок з круглими балконами під номером 6 – це кам’яниця в стилі пітореск авторства чеського архітектора Карела Боубліка. Тут кілька років мешкав Михайло Грушевський.

Фото управління охорони історичного середовища


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!