У Львові ремонтують електротранспорт. Де та коли їздитиме оновлений трамвай?

3983 0
У Львові модернізували трамвай «Tatra» 1984 року випуску. У ньому встановили нові панорамні вікна, замінили електрику і обшивку. Цей трамвай уже виїхав на випробування.

Також тривають аналогічні роботи щодо іншого трамваю. Незабаром обіцяють завершити відновлення тролейбуса. Як інформують у прес-службі міськради ЛКП «Львівелектротранс» на відновлення однієї машини необхідно орієнтовно 1,5 місяці.

Трамвай курсує, але поки що в тестовому режимі – без пасажирів. Також силами електротранспортного підприємства відновлюють ще один трамвай та один тролейбус.

У ЛКП «Львівелектротранс» зазначають, що вагон №1053, який відновили фактично з руїн, вийде на маршрут наступного тижня. За цей час у вагоні мають усунути незначні недоліки, які виявили під час випробування. У трамваї також ще мають встановити кондиціонер для водія та електронне табло, на якому відображатиметься маршрут. Наразі у «Львівелектротранс» вирішують, за яким саме маршрутом курсуватиме модернізований трамвай. Найімовірніше, це будуть маршрути №№1, 2, 3 або 9.

«В цьому році ми будемо запускати нові трамвайні маршрути і нам для цього потрібна більша кількість трамваїв. Ми купуємо нові трамваї – 7 трамваїв цього року Львів має отримати. Перших 5 ми плануємо отримати ще влітку, інші – восени. Ми підтримали ідею пана Сидоровича, щоб відновлювати ці трамваї, які вже є списані, які стоять. Один з таких трамваїв ми бачимо, він повністю капітально відремонтований, замінено все, що можна замінити. Ще 10 років він може нормально служити. Це набагато дешевше, ніж купувати новий, бо ми не зможемо закупити нові трамваї в один момент. Завдання просте – кожних 1,5 місяці має з’являтись один відремонтований трамвай. Це і робочі місця для підприємства, і сервіс для мешканців. Двома шляхами йдемо – нові купуємо на заводі «Електрон» і даємо нові робочі місця, і реконструюємо ті старі, які вже списані, даємо їм друге життя.

Така сама програма задіяна по тролейбусах. Ми купуємо і нові тролейбуси, зараз приступили до реновації старих тролейбусів. Думаю, що одну з наших наступних робочих поїздок ми зробимо на тролейбусне депо, подивимось, як красиво можна відновити старі машини.

Поступово, не за один день, будемо відновлювати наш електротранспорт. Це потрібно, бо Львів розвивається, з’являються нові маршрути, треба нові трамваї. Нові значно дорожчі, тому треба і нові купувати, і старі відновлювати», – розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

Ще один трамвай, який також модернізують на «Львівелетротрансі», готовий на 75%.

Крім того, майже завершився і ремонт тролейбуса «Skoda», який незабаром має пройти випробування і також вийти на маршрут.

Вартість ремонту одного трамвая або тролейбуса складає близько 400-500 тис. грн.

Нагадаємо, 15 червня, на вулиці Княгині Ольги задимівся трамвай №3


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!