У Львові ремонтують Шевченківський гай. Фото

2916 0
У Львівському музеї народної архітектури та побуту триває капітальний ремонт. За словами директора музею, цієї осені тут вже відреставрували понад 10 об’єктів. Про це інформує прес-служба ЛМР.
Фото з Facebook Шевченківський гай

Фото з Facebook Шевченківський гай

За словами директора Музею народної архітектури та побуту Романа Назаровця, більша частина ремонтних робіт у музеї вже виконана. Основним об’єктом, який капітально ремонтують, є центральна алея Шевченківського гаю.

Читайте також: У Шевченківському гаю у Львові збудують сучасний візит-центр. Фото

«За вересень-жовтень ми відреставрували 11 музейних об’єктів. До прикладу, у хаті із села Брід Закарпатської області відновили дах, його покрили житньою соломою; у пастушій стайні на Гуцульщині реставрували садибу і дах, який був практично в аварійному стані. Це також комора біля села Люта, яку покрили деревом. Зокрема, капітального ремонту зараз зазнає центральна алея музею – вона вже відновлена на 70%, і за сприятливої погоди, протягом місяця ми завершимо роботи. Капітальний ремонт проводимо за кошти музею та за кошти міського бюджету розвитку», – розповів Роман Назаровець, директор Музею народної архітектури та побуту «Шевченківський гай». 

Фото з фейсбук-сторінки Романа Назаровця

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!