Новий завод на Львівщині та реорганізація медзакладів. Головні новини за добу

3754 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу, або що могли проспати.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Медзаклади Львова реорганізують у три об’єднання. Це необхідно для забезпечення якісного фінансування, адже НСЗУ зменшує відсоток фінансування пакетів, за якими працюють медзаклади. У місті утвориться:

Львівське територіальне медичне об’єднання «Багатопрофільна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги», зливши комунальні лікарні – Швидкої меддопомоги, 8-му, а також дитячу клінічну лікарні.

Львівське територіальне медичне об’єднання «Лікарня планового лікування, реабілітації та паліативної допомоги» утвориться шляхом злиття та реорганізації комунальних лікарень № 1 – це лікарня імені Князя Лева, №4, №5 та «Лікарня «Госпіс».

Львівське територіальне медичне об’єднання акушерства та гінекології утвориться шляхом злиття пологового будинок № 1 разом з лікарнею №3.

Львів’янам відновлюватимуть подачу гарячої води. Починаючи з наступного тижня, 22 червня, споживачам ЛМКП «Львівтеплоенерго» і ЛКП «Залізничнетеплоенерго» почнуть відновлювати постачання гарячої води. До кінця цього тижня ще триватимуть роботи з ліквідації виявлених під час гідравлічних випробувань пошкоджень і дефектів на теплових мережах.

Читайте також: Садового просять перевірити, чи не торгують у Львові історичною базальтовою бруківкою

Депутати підтримали електронну петицію про збереження кам’яниці Стеткевича, що на вулиці Замарстинівській у Львові. «За» проголосували понад 40 обранців. Тепер департамент містобудування ЛМР готуватиме «дорожню карту» для реалізації петиції. На це вони матимуть місяць. Детальніше про камяницю – читайте за посиланням.

Новий завод на Львівщині. Південнокорейська компанія Caris планує збудувати в Україні завод з виробництва пластикових дорожніх бар’єрів. Міський голова Стрия на Львівщині Олег Канівець під час відрядження у Києві підписав меморандум про співпрацю з південнокорейським інвестором Ю Чеол – президентом компанії Caris .

Загалом компанія планує будівництво в Україні двох заводів із виготовлення пластикових дорожніх бар’єрів, а також готова інвестувати 64 млн грн та створити близько 900 робочих місць.

Перемога українців. Збірна України провела свій другий поєдинок у межах групового раунду чемпіонату Європи. Суперником нашої команди стала збірна Північної Македонії. Матч пройшов в Бухаресті на «Арені Націонале»і завершився з рахунком 2:1 на користь підопічних Андрія Шевченка.

Водночас українського футболіста Андрія Ярмоленка визнали найкращим гравцем вчорашнього матчу. Він став атором гола та гольової передачі.

Читайте також: У Львові на вулиці Стефаника пропонують встановити пам'ятник Борису Возницькому

Туристично-інформаційний центр на площі Двірцевій. Від реконструкції площі біля Головного залізничного вокзалу минув уже рік. Там облаштували громадський простір, фонтан, висадили рослини і невдовзі мають збудувати туристично-інформаційний центр. Ці роботи ще не завершили, оскільки ведуть переговори з підрядником, і на сьогодні ще не виділили коштів на роботи. Детальніше про те, коли завершать всі роботи, читайте у матеріалі.

Рекорд на Львівщині. У Зимноводівській громаді зареєстрували рекорд України з найбільшої приватної колекції старовинних січарень, які колекціонує Микола Павлишин. Серед січкарень у нього на подвір’ї є одна у світі, яку привезли з Чорткова Тернопільської області. Їй понад 150 років, а її вага становить 400 кг.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!