У Львові реставрують балкони. Перелік адрес

2133 0
Балкони реставрують за кошти з міського бюджету.
Фото: Петро Ткачишин

Фото: Петро Ткачишин

На замовлення управління охорони історичного середовища ЛМР з кінця липня триває капітальний ремонт балконів будинку на вул. Д. Менделєєва, 5. Тут відреставрують 4 балкони. З міського бюджету на проведення реставраційних робіт виділили 288 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

«На вул. Д. Менделєєва дуже цікаві будинки. Будинки мають надзвичайно гарний декор, мають багато балконів. Що цікаво, балкони тут не прості – балкони з колонами. Але колони просто розтріскалися і почали обвалюватися і під ними було небезпечно ходити. Так виглядає, що з часу будівництва цих будинків балкони не ремонтувалися. Вони не мали доброго догляду, не мали водовідведення», – розповіла начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

За її словами, у будинку на вул. Д. Менделєєва, 5 активних мешканців. Вони написали звернення з проханням відремонтувати балкони, виготовили багато необхідних для цього документів. Тому з міського бюджету виділили кошти на ці роботи та знайшли підрядну організацію.

Читайте також: ОСББ у Львові штрафуватимуть за недоглянуту прибудинкову територію

Також зараз тривають ремонтно-реставраційні роботи балконів на вул. Дорошенка, 15, які розпочалися минулого року. Роботи на об'єкті здійснює ПП «Оберіг Груп». Кількість балконів, які відреставрують – 7. Фінансування робіт здійснюється з міського бюджету та програми «Муніципальний розвиток і оновлення історичної частини Львова» GIZ. З міського бюджету на ці роботи виділено 312 тис. грн.

Вже завершилась реставрація балконів на вул. Левицького, 16 та вул. Торгова. У планах реставрація балконів на вул. Городоцька, 61, вул. Павлова, 1, вул. Павлова, 2, вул. Зелена, 6.

Нагадаємо, у 2016 році було проведено реставрацію 33 балконів та розпочато реставрацію 17 балконів, на суму 1 млн 844 тис. 096 грн. 

Це об’єкти за адресами на вул. Дорошенка, 29 (4), вул. Курбаса, 8 (1), вул. Соборна, 7 (6), вул. Пекарська, 40 (1), вул. Франка, 55 (4), вул. Мартовича, 7 (4), вул. Рутковича, 10 (2), вул. Шолом-Алейхема, 9 (2) , вул. Короленка, 17 (2) , вул. Паркова, 4 (2), вул. Герцена, 4 (4), вул. Дорошенка, 35 (1), вул. Рутковича, 4 (4).

Також у 2016 році розробили документацію на реставрацію 47 балконів. (Вартість ПКД 259 тис. 074 грн). 

Це об’єкти за адресами: вул. Рутковича, 6 (4), вул. Городоцька, 61 (4), вул. І.Франка, 90 (5), вул. Листопадового Чину, 10 (2), вул. Генерала Чупринки, 4 (4), вул. Зелена, 6 (вул. Шота Руставелі,2) (12), вул. К.Левицького, 16 (6), вул. Менделєєва, 5 (4), вул. Павлова, 1 (2), вул. Павлова, 2 (2), вул. Генерала Чупринки, 52 (2).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!